Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Депутати-кнопкодави від «Слуги народу» - перший серйозний тест для монобільшості

Обидва депутати-кнопкодави — мажоритарники. Так що у випадку складання ними мандатів — мають бути оголошені дострокові вибори на відповідних округах

Вчора двох депутатів від «Слуги народу» спіймали на кнопкодавстві.

Що ж, ось і перший серйозний тест на готовність відповідати за слова для монобільшості.

Перед виборами всі кандидати від СН публічно підписали меморандум, де забов’язувалися, зокрема, «голосувати особисто», а в разі порушення задекларованих принципів — «добровільно скласти депутатські повноваження».

Отже, якщо в найближчий час обидва депутата-кнопкодава не складуть мандати, то можна буде констатувати — гори української політичної макулатури поповнились черговим порожнім меморандумом. Правила або працюють, або не працюють. Якщо створений один такий прецедент — далі полиється ціла злива. І мова не лише про кнопкодавство. Не перший раз вже таке спостерігаємо.

P.S. До речі, обидва депутати-кнопкодави — мажоритарники. Так що у випадку складання ними мандатів — мають бути оголошені дострокові вибори на відповідних округах.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: