Богдан Яременко Народний депутат України

Про хресну ходу і безпорадність СБУ і МВС

Я з повагою ставлюсь до українських спецслужб. Навіть коли вони на неї не заслуговують.

Але «комунікації» українських правоохоронців навколо хресної ходи - це прояв кричущої некомпетентності, яка може «вилізти боком».
Вже другий чи третій день поспіль мережею, очевидно що з подачі наших «спеців», розганяють месидж:
1. СБУ та МВС уважно слідкують за хресною ходою і усім навколо цього.
2. Хресна хода - провокація, мета - розколоти Україну. Організатори - Росія.
3. Якби «занепокоєні» громадяни менше говорили про цю хресну ходу, то вона би взагалі не мала значення.
Давайте проаналізуємо ці месиджі.
Отже, правохоронці знають про спецоперацію ворожих спецслужб на території України, знають про її організаторів, мету. Більше того, нам красиво натякають, що СБУшників в колоні ледь не стільки, скільки православних за мир.
У мене виникає питання: а навіщо в тій колоні правоохоронці? Спостерігати, як агенти Кремля виконають замовлення на провокацію і щоб бути звинуваченими російською пропагандою у її здійсненні?
Логіка діяльності спецслужб - присікати ворожу діяльність в зародку, а не ходити в колонах провокаторів. Ходу потрібно було не допустити, а не ходити разом з православними.
Далі, що це за дурня така, що громадська увага збільшує загрозу від ходи? Уже ж мільйон доказів того, що російським спецслужбам і пропагандистській машині непотрібні свідки і докази. Зробити потрібну картинку вони зможуть незалежно від того, чи писатимуть про це українці в ФБ, чи ні.

І це ще одна причина думати, що присутністю в колоні, відвернути провокацію не можна. Щоб її відвернути чи упередити потрібно було просто не допустити цієї ходи, зірвати її. Байдуже якими методами - під благородними причинами переживань за безпеку прочан і громадян України чи банально надавивши на організаторів (тим більше, що спецслужби бахваляться, що знають, хто ці люди. Теж дивна поведінка спецслужб - публічно хвастатися, що щось знаєш).
Ну, і понад усе - це спроба мило заткнути рота українцям - не переживайте, менше про це говоріть, і буде ще менше причин за це переживати.
По-перше, ми це вже проходили в Криму і на Донбасі.
По-друге, щоб заткнути рота або заспокоїти українців - попрацюйте спершу з головою Верховної Ради України, який на прес-конференціях запевняє, що на 27 липня в Києві заплановані масові провокації.
Ситуація з хресною ходою, як на мене, продемонструвала усю безпорадність СБУ та МВС.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: