Смертельна ДТП у Харкові: аргументи, які добивають

Винуватиця ДТП У Харкові Олена Зайцева

Зайцеві не виростають самі по собі. Їх виховують батьки, засипаючи лексусами, курортами і всепрощенням

«Мне жалко Зайцеву». Її мають жаліти лише батьки і адвокатка, найнята за пристойний гонорар. Для всіх інших «зайцева» - приклад, як із мирного водія не перетворитися в кривавого убивцю на машині. Я не упевнена після суду, що Зайцевій шкода хоч когось. Каяття не починають із пропозицій купити родичів загиблих за гроші. Коли справді соромно - не розказують про травму голови як спростування опіатів.

«Кто из нас не был таким в 20 лет». Я мало знаю людей, які в 20 років ганяють на лексусах і, збивши з десяток людей, все одно вважають, що усе зашибісь. Однак знайома зі студентами, які у 20 знаходять першу серйозну роботу, роблять проекти і випивши/курнувши їздять на маршрутках або з водіями. Захищаючи дов*ойобів на дорогах, обіцяючи власній балуваній дитинці права і авто на 18-річчя наше суспільство легалізує отаких «зайцевих» пачками.

«Каждый мог быть на ее месте. Девочку подставили». В ютубі регулярно є відео з дєвочкими і матьорими бабьонками, де п'яні і хамовиті подруги лають поліцію, бикують і телефонують ловерам, аби той все швиденько вирішив. Добре, коли такі бабьонки проскакують п'яні на на заборонений знак без жертв, або зустрічаються зі стовпом у безлюдному місці - і еволюційний відбір позбавляє землю людського лайна.

«Пешеходы сами лезут под колёса». Культура поведінки на дорогах бажає кращого. Однак 
чи винна донька і дружина загиблого атовця, що їх збила «зайцева» під опіатами. Хіба для того чоловік ішов на фронт, щоб його сім'я загинула від лексуса на мирній території? Чи винне молоде подружжя, коли за два місяці після весілля чоловіка розмазало на тротуарі, а жінку -- відправили в реанімацію. Чому 19-річна Настя мусить лежати в землі, а Зайцева за гроші купить волю? Ви, захисники, познімайте іконки з панелей своїх тачок і повісьте портретики загиблих. Сьогодні вони - завтра можуть ваші рідні невдало стояти на «зебрі».

«Журналисты цеплялись к маме Зайцевой с вопросами». Зайцеві не виростають самі по собі. Їх виховують батьки, засипаючи любимого нащадка лексусами, курортами і всепрощенням. Мама Зайцевоі повністю упевнена у вині другого водія на туарегу. Вона плакала лиш за доцею в клітці. Мама не винесла уроків із ШЕСТИ адміністративних штрафів до цієі трагедії. Мама не відібрала у доці лексус, не найняла їй водія, раз у доці «стара травма голови». Мама проявила чистий по*уізм, який вилився у 11 зламаних життів.

«Такое сплошь и рядом случается». Був казус Калиновського. Був Толстошеєв. Продюсер Меладзе і Омельченко тупо засипали сім'ї жертв родинами, аби зам'яти ДТП. Старий Шуфрич хірургів із Ізраїлю виписав, аби син не сів...

Такоє случается, бо полихачить, ехать в шесть полос, а не две, похерить світлофор, сідати за кермо п'яним, проїхати перед носом пішоходів - нормальне явище для більшості водіїв. Упевнена багато насправді мріє, аби із Зайцевою теж все було Ок. Це ж випадковість. Каждый мог быть на ее месте. Наведу лиш один цікавий факт, коли у дев'яності мерами колумбійської Боготи - тодішньої криміногенної клоаки із 8 мільйонами населення стали Антанас Мокус і Енріке Пеньялоса, вони почали не з виселення трущоб і будівництва висоток. А з інформаційної кампанії щодо ПДР і наведення порядку на дорогах. Пішоходам забороняли переходити де попало. Автомобілістів учили їздити в дві полоси, не лихачити і платити штрафи за порушення. Коли за неповний 2017 в Україні на дорогах загинули 2 317 і травмовані 25 082 українців -- знак, що до камер на дорогах, наведення порядку із видачею прав гостро потрібна ще й інформаційна кампанія щодо культури на шосе.

І Да. Найкраще би дєвочці відповісти за гру в боулінг людськими тілами. Зайцева до цього ніколи і на що не відповідала. Попередні штрафи не сильно вдарили по сімейному бюджету. Публічності теж особливо не було. Виправдовуючи і відпускаючи винуватців смертельних ДТП - ми легалізуємо все це як звичайну пригоду. Дєвочкам лєксусів ще куплять. Баби нових пішоходів народять. Я лиш зараз відчула огиду, що в Європі убивство автомобілем групи осіб вважають за акт тероризму. У нас же просто списують на молодість, гормони і статус.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: