Денис Казанський Журналіст

Сумні цифри: українські електростанції виявилися головними забруднювачами повітря у Європі

Власники електростанцій, замість того, щоб інвестувати у природоохоронні заходи, вважають за краще купувати футболістів, літаки і яхти

Сумні цифри. Українські електростанції виявилися головними забруднювачами повітря у Європі. А лідери за викидами зольного пилу, – Бурштинська та Курахівська ТЕС. Обидві належать ДТЕКу.

На жаль, українське законодавство не висуває обов'язкових вимог щодо модернізації та встановлення сучасних очисних споруд. Тому і стало можливим таке свавілля. Власники електростанцій, замість того, щоб інвестувати у природоохоронні заходи, вважають за краще купувати футболістів, літаки і яхти. А в програші у підсумку залишаються нещасні жителі прилеглих до брудних електростанцій селищ і міст.

Це, звичайно, ганьба. Необхідно змінювати законодавство і вимагати приводити електростанції у більш менш адекватний стан.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: