Ірина Фаріон Український мовознавець

На ввезення чужомовної продукції треба ввести мито

Апелювати до чинної влади щодо розвитку української книги та перспективи підтримки книгочитання в Україні немає сенсу – простіше спілкуватися з телеграфними стовпами або соснами у лісі. Тому фракція ВО «Свобода» зареєструвала законопроєкт про впровадження 5% мита на ввезення в Україну чужомовної продукції.

Є два контексти в цій проблематиці: недостатнє фінансування бібліотек для поповнення фондів україномовною літературою і внесення змін до Податкового кодексу України з метою подовження пільгового оподаткування суб'єктів видавничої справи.

«Фракція ВО «Свобода» напрацювала та зареєструвала законопроєкт про впровадження 5% мита на ввезення в Україну чужомовної продукції. Звісно, що ця продукція є передусім російськомовною. З Росії, лише за неофіційними даними, до нас завезено продукції майже на 20 млн. доларів.

За умови ухвалення пропонованого законопроєкту саме ці кошти матимуть цільове призначення – за них ми зможемо закуповувати для бібліотек українську продукцію і україномовну книгу, позаяк останні 3–4 роки наші бібліотеки практично зневоднені і не виконують основної ролі й призначення, тобто забезпечення читача українською книжкою.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: