Ірина Фаріон Український мовознавець

Безсмертя Івасюка

Ось вона кощієва голочка нашої сили: національна самобутність

24 квітня, 1979 року, приблизно о 13.00 Він востаннє повернувся додому у Львові, взяв якісь ноти - і більше не прийшов...

18 травня його тіло знайшли закатованим у Брюховицькому лісі, що біля Львова. Впізнати його практично було неможливо: обличчя знівечене, без очей, поламані пальці, все тіло у синцях. Так катували Українську ПІСНЮ, бо вона наша тожсамість!. В.о. Генпрокурора Олег Махніцький відновив кримінальне провадження у справі вбивства Володимира Івасюка у червні 2014 року. Відтак прокурор Львівської области Р. Федак 2015 року заявив, що слідчі дії прокуратури довели: Івасюка вбили співробітники КДБ. Прізвищ не названо досі.

На запитання пана М. Голомші, заступника Генпрокурора О. Махніцького, для чого було вбивати композитора, представник спецслужб відповів:«Да ви что! Ето же харизма и влияние. Он же не писал песни о Ленине, не воспевал трактора и колхози, он творил настоящую музику и стихи».

Ось вона кощієва голочка нашої сили: національна самобутність. Коли це усвідомить хоч би 20% населення?

Дивіться більше про цю нашу трагедію, що триває досі через війну з вічним московським ворогом, у студії «Величі особистости».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: