Ірина Фаріон Український мовознавець

Кордони України - це українська мова

Українофобія в дії

Шановні українці! Українофобія в дії. Закривають катедру української мови у Запорізькому національному університеті, а у Запорізькій державній інженерній академії знищують катедру українознавства. Це ще одне підтвердження, що найпотужніший фронт - ідеологічний, а кордони України - це українська мова та національна ідея. Звертаюся до міністра освіти вжити негайних заходів щоб припинити цю українофобську сваволі. Всім, кому не до шмиги наша мова і культура, до Путіна кроком руш, поки кордони відкриті.

Міністрові освіти і науки України

С.М. Квіту

просп. Перемоги, 10,

м. Київ, 01135

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Щодо ліквідації кафедри української мови у

Запорізькому національному університеті

та кафедри українознавства у Запорізькій

державній інженерній академії

Шановний Сергію Мироновичу!

Із засобів масової інформації мені стало відомо, що у Запорізькому національному університеті вирішили ліквідувати кафедру української мови. Зокрема, за повідомленням доцента кафедри Світлани Сабліної, працівникам розіслали попередження, що з 31 серпня 2014 року вони будуть звільнені.

С. Сабліна покликається на наказ ректора М.О.Фролова, в якому зазначено: «Адміністрація ЗНУ попереджає, що згідно наказу № 269 від 28.052014 р. кафедру української мови буде ліквідовано, Вашу посаду буде скорочено 31.08.2014 р. і Вас буде звільнено за п. 1 ст. 40 КЗпП України, у зв’язку зі скороченням штату працівників».

Кілька місяців тому у соціальній мережі Facebook з’явилася інформація про те, що в іншому запорізькому виші, Запорізькій державній інженерній академії, знищують кафедру українознавства, до чого причетні в. о. ректора Є. Швець, колишні голова Запорізької обласної державної адміністрації О.Пеклушенко та перший заступника Міністра освіти і науки Є.Суліма.

Враховуючи вищенаведене та керуючись статтею 16 Закону України «Про статус народного депутата України»,

ПРОШУ:

Здійснити перевірку викладеної у депутатському зверненні інформації та у разі її достовірності вжити відповідних заходів з метою недопущення ліквідації кафедри української мови у Запорізькому національному університеті та кафедри українознавства у Запорізькій державній інженерній академії.

2. Про результати розгляду цього депутатського звернення повідомити мене у встановлені законом строки.

З повагою

народний депутат України І.Д. Фаріон

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: