Ірина Фріз Міністр у справах ветеранів

Офіційний Тирасполь має поквапитись

Вітаю заяву прем’єр-міністра Республіки Молдова Валерія Стрельця щодо рішучості та готовності розробки «графіку інтеграції» ПМР у склад РМ

Вітаю заяву прем’єр-міністра Республіки Молдова Валерія Стрельця щодо рішучості та готовності розробки «графіку інтеграції» ПМР у склад РМ. Єдність позицій прем’єра Молдови, лідерів Альянсу за євроінтеграцію та Ліберально-демократичної партії щодо необхідності відновлення цілісності Молдови дає підставу для оптимізму у сфері відновлення стабільності та безпеки на південно-західних кордонах України.

Ініціатива політичних сил Молдови матиме повну підтримку з боку України. Переконана, що всі економічні бар’єри на кордоні будуть зняті у випадку повного та беззаперечного виведення російського контингенту з території ПМР та заміни його на миротворчий контингент ООН або поліцейську місію ЄС.

Вважаю за необхідне прискорення процесу створення спільних молдовсько-українських прикордонних пунктів на придністровсько-українському кордоні. Це не тільки вирішить проблему спроб контрабанди товарів але й дозволить збільшити прозорість ділянки кордону та підвищити рівень довіри між офіційним Києвом та Кишиневом.

Офіційний Тирасполь має поквапитись з рішенням та підтримати пропозиції ряду Республіки Молдова, адже з 1 січня 2016 року ПМР втратить торгові преференції ЄС, що призведе до повного колапсу економіки невизнаної республіки та створення умов для оперативної зміни влади в ПМР. Сьогодні уряд Шевчука має гарний шанс зберегти владу, мир та стабільність в невизнаній республіці, погодившись на пропозиції Кишинева. Майбутнє Придністров’я у складі Молдови може змінити на краще соціально-економічний стан території, підвищити рівень регіональної безпеки.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: