Павло Жебрівський Глава Донецької військово-цивільної адміністрації

Події у Криму. Путін включив стратегію «непередбачуваного психа»

Кремль не буде вигадувати хитромудрих стратегій, аби розпочати військові дії. Подібні загострення імперської хвороби в Москві мають лише консолідувати українське суспільство

Щодо подій у Криму. По-перше, не бачу підстав для істерик, які заполонили соцмережі та вітчизняний інформпростір. Війна триває вже більше двох років, й увесь цей час імовірність повномасштабного наступу з боку ворога ніколи не відкидалася.
По-друге, щодо заяв Путіна. Вони свідчать лише про одне: Кремль тікає від формату Мінських домовленостей і намагається втілити стратегію «непередбачуваного психа». Мовляв, домовляйтеся зі мною, поки не пізно, а інакше… Це блеф у стані агонії. Наше завдання – не розслаблятися, тримати оборону і зброю напоготові. Так, псих може щось здуру вчинити, але лише в тому випадку, якщо відчує нашу неспроможність дати рішучу відсіч.
По-третє. Красномовною є реакція світу: лідери провідних держав не просто не визнають заяв Путіна, вочевидь стомившись від подібних маніпуляцій, але й усіляко наголошують на невизнанні окупації Криму та його анексії.

І насамкінець. Треба розуміти, що Кремль не буде вигадувати хитромудрих стратегій, аби розпочати військові дії. Подібні загострення імперської хвороби в Москві мають лише консолідувати українське суспільство. Не можна піддаватися паніці, а треба включати критичне мислення. Особисто мене неприємно дивує позиція громадян, які наче не помічають надтривожних подій і будують плани на відпочинок в окупованому Криму.
Ситуація на Донеччині контрольована, усі силові структури готові до будь-яких можливих сценаріїв з боку ворога. Ми зможемо дати гідну відповідь. А ще хочу нагадати: українська армія за останні два роки таки навчилася воювати. На відміну від путінської Росії, ми не збираємося відстоювати чиїсь політичні амбіції. Нами керує прагнення захистити свою землю, своїх жінок і дітей.
Слава Україні!Пут

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: