Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

Меркель вибиває собі місце в історії Європи

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель
фото з відкритих джерел

Колишня канцлер Німеччини не хоче залишитись у пам'яті людяй, як союзниця Путіна

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель розповіла, чому 2008-го вона заблокувала надання Україні ПДЧ в НАТО: «Україна була тоді іншою країною, була сильно розділеною у сфері внутрішньої політики». І ймовірно, «тоді прискореному вступу стала б перешкоджати Росія», і це «не пішло б на користь».

Меркель все ж дуже хочеться залишитись в історії Німеччини і Європи, при тому не як негативна фігура, вкрай дискредитована взаєминами з Путіним.

Ексканцлерка дуже довго була при владі, ніби ж має за цей час більш ніж достатньо досягнень – але згадують її тільки через заохочення кремлівського агресора і сумнівні оборудки з Росією і «Газпромом». Забути минуле і тихо насолоджуватись пенсією колишня канцлерін, очевидно, не хоче. Амбіції після відставки ніде не поділись.

Але навряд їй забудуть і простять співучасть в злочинах диктатора. Україна точно не забуде. І Європа теж розуміє, завдяки чиїм зусиллям має тепер стільки проблем з війною на своєму кордоні, з продовольчою кризою, з енергетичною кризою, з інфляцією і з майбутньою черговою міграційною кризою через брак українського зерна для Африки.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: