Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

На наших очах вибудовується нова військова доктрина Старої Європи

Макрон знайшов спосіб вивести Францію на позиції лідера ЄС?
фото: Depositphotos

«Чи виллється це справді в нові геополітичні конфігурації в регіоні. І чим це обернеться для нас»

Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Дарманен заявив перед комісією Сенату з питань права, що Росія – головний ворог Франції. «Перша загроза – це загроза російська. Беззаперечно. Росія сьогодні є головним ворогом в інформаційній війні, агресії на території».

***

Здається, на наших очах вибудовується нова військова доктрина Старої Європи. Макрон таки знайшов спосіб вивести Францію на позиції лідера ЄС. На тлі вкрай нерішучого попри всю чимдалі жорсткішу і відвертішу критику «Хохлафа» Шольца Макрон і його урядовці дійсно виглядають переконливими претендентами на лідерство.

Чи дійсно справа дійде до відправлення військового контингенту до України, сказати складно. Однак для захоплення лідерських позицій це насправді і не обов'язково.

До речі, це позначає і можливі вектори нових союзів: адже настільки жорстку позицію розділяють країни Балтії і Скандинавії. Тоді як та ж Польща ближча до дуже обережного позиціонування Німеччини. Про Угорщину, Румунію, Словаччину, Болгарію, Сербію і так все зрозуміло.

Подивимось, чи виллється це справді в нові геополітичні конфігурації в регіоні. І чим це обернеться для нас.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: