Ігор Когут Голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив

Кожен повинен стати не тільки патріотом, але й громадянином

Україна витримала непрості драматичні випробування на громадянську зрілість, патріотизм.

Україна витримала непрості драматичні випробування на громадянську зрілість, патріотизм. Але одночасно довела неспроможність старих політичних еліт до справжніх політичних змін і реформ.

Кожен українець на 2015 рік поє поставити собі задачу просто бути громадянином. Розуміти, що від нього залежить не тільки добробут особисто його родини, а від його позиції залежить навіть країна. Кожен-кожен українець повинен стати не тільки патріотом, але й громадянином.

У країни через дуже жорсткі заходи економії насправді з’явиться шанс для відвертого, відкритого політичного процесу: що рішення будуть ухвалюватись відкрито, що люди будуть усвідомлювати вартість кожної публічної копійки і що кожен громадянин буде важити для країни.

Хотілося б, щоб наступний рік став останньою крапкою нашого, скажімо, падіння. Щоб наступний рік став тією межею, від якої Україна відштовхнеться у своєму розвитку демократичних інститутів, фінансової стабільності, європейської інтеграції.

Автор - Ігор Когут, голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив, політолог, громадський діяч

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: