Сергій Каплін Політик

5 лютого – збереться «ВРУ», тобто брехня

1 січня, я, народом обраний депутат парламенту, брав участь, дійсно, у засіданні Верховної Ради України. 5-го лютого, після, для мене і моїх виборців, незрозумілих канікул, прийду на засідання «ВРУ». Причому, даремно Ви думаєте, що це абревіатура. Ні, це досить поширене у російській мові дієслово, яке українською перекладається як «брехня». Саме брехнею пронизаний український парламент.

Таке враження, що на канікули пішли не депутати а їхня «совість»: спікер Верховної Ради Рибак обслуговує «капризи» Януковича, СБУ товче депутаток, тюремники підглядають за екс-прем’єркою у її душовій кабіні та на неї ж вішають вбивство Щербаня-Кенеді. Фірма Міністра оборони пере білизну Укрзалізниці і так далі, і тому подібне… Продовжується ізоляція «політичних еліт» країни: один за одним стає майже невиїзним чи нев’їздним чиновник за чиновником від режиму Януковича.

У регіоналів розпочався політичний канібалізм. Вони з’їдають один одного, вже перерозподіляючи бізнес та доступ до грошових потоків вже між собою.

Я бачив сьогодні приблизний формат Ради наступного скликання. У ній не буде «комуністів» та «регіонів», «неукраїнських самовисуванців» та «фракції тушок».

Що для цього треба зробити? Треба продовжити практику подібних зібрань «без краваток та без мафіозних представників». Це локомотив змін, це сила народу, який довірив реальним опозиціонерам владу і може змінити політичний курс нації. Якщо ці збори, на зразок сьогоднішніх, будуть проводитися далі, якщо на них будуть ходити прості пересічні українці, мине час і ми отримаємо такий необхідний «вуличний кворум», аби повернутися у захоплений мафією парламент, і перезаснувати український парламентаризм. Прості громадяни, представники громадських організацій, українці стануть справжніми заступниками або наступниками лідерів опозиції та допоможуть повністю змінити Україну.

Звичайно, це буде не просто, але, як кажуть прості українці: «Брехня, прорвемося…» На моє глибоке переконання, сьогодні було зроблено важливий історичний крок: зупинитись – означатиме зрадити Україну, українців, майбутнє.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: