Михайло Непран Перший віце-президент Торгово-промислової палати України

Опозиція і Правий сектор: «братські» обійми

Пропозиція Яценюка про введення окремої посади заступника міністра по боротьбі з корупцією та призначення на такі посади представників Майдану - підстава чистої води

Бажання віддалити Майдан, а соболиво Правий сектор, який по суті зараз його уособлює, стає просто нав’язливою ідеєю новопризначиних посадовців.

По суті, наявність маси озброєних та обстріляних людей з загостреним почуттям справедливості, стає на заваді таким милим та звичним до кулуарних торгів та домовленостей хто куди і на який потік сідає, хто кому і за що віддає. Тільки тактика вже міняється, від тупо простих заяв Олександра Турчинова про виконання завдань революції і побажання Майдану розходитися перейшли до більш вишукано-цинічніших. Тільки так можна охарактеризувати пропозицію Яценюка про введення окремої посади заступника міністра по боротьбі з корупцією та призначення на такі посади представників Майдану. Підстава чистої води. Кому, як не Арсенію Петровичу з досвідом роботи міністра не знати, що крупцію призначенням комісара не вирішити, що для цього треба перебудовувати ситему державного управління, кадри, психологію людей врешті-решт. Але розрахунок з точки зору політичної боротьби цинічно вірний. З однієї сторони для майданівців пропонуються високі посади і навіть з повноваженнями. При цьому є розуміння, що зараз знайти спеціалістів, які б розумілися та навіть змогли прочитати документ, який виходить з міністерства фінансів, чи розподіл коштів в позабюджених фондах Мінсоцзабесу, де “пиляються” мільйони, дуже важко.

По суті комісари майдану зведуться до фікції, які реально нічого не зможуть змінити. І через пів року рік, можна буде списати провал боротьби з корупцією на майдан. Красиво: і начебто посади дали, і заодно яму вирили в майбутнє, щоб потім з сумом констатувати нездатність майданівців творити реальні речі, заодно й вибити з політичної арени. Типова апаратна багатоходівка.

Колись про Бурбонів, які повернулися після французської революції сказали: “Вони нічого не забули, нічому не навчилися”. Так і про опозицію і “єже з ними”. Нічого не навчилися. Ті ж зради, ті ж підступні дії.

Маю надію, що у майданівців вистачить розуму не повестися на такі солодкі принади.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: