Отар Довженко Журналіст

Парадокс телемарафону

Куди діваються записи Єдиних новин?
фото з відкритих джерел

Деякі шматки марафону викладають канали-виробники на своїх ютуб-каналах – на свій розсуд

Спільний телемарафон «Єдині новини» – суперфеномен українського телебачення, яким влада дуже пишається і вважає його надзвичайно важливим інструментом протидії російській пропаганді й дезінформації, а також донесення до аудиторії правдивих новин.

Але якщо ви захочете подивитися, що було у спільному телемарафоні вчора або тиждень тому, ви не зможете.

Деякі шматки викладають канали-виробники на своїх ютуб-каналах – на свій розсуд. Але, наприклад, канал «Рада» не викладає.

Такої елементарної і простої штуки, як ютуб-канал «Єдині новини», де б викладався весь марафон зі дня на день – до речі, унікальний літопис української історії! – нема.

Більшість ефірів марафону зникає в нікуди.

Чому так? Підозрюю, що якби запитати координаторів марафону (якби такі були; власне, людини, яка би брала на себе відповідальність за весь марафон, не існує), вони б сказали щось про авторські права.

Ну, розумієте, щодо авторських прав на контент виробництва купи каналів в ефірі купи цих та інших каналів – порішали. А щодо авторських прав на онлайн-платформі – місія неможлива.

А може, просто декому не хочеться залишати загальнодоступних слідів?

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: