Олександр Палій Політолог

Врадіївські висновки. Суспільство краще за владу

Наше суспільство з усіма своїми вавками вже зараз значно краще за владу

Цікаво, що останні протести, незважаючи на бідність населення, викликані насамперед питаннями справедливості. Це дещо вища мотивація, що добре характеризує українське суспільство. Наше суспільство з усіма своїми вавками вже зараз значно краще за владу.

Ситуація, при якій закон, як дишло, загрожує тим, що політична надбудова припинить будь що значити. Це не новина, привнесена останніми подіями, а цілком очевидні речі.

Ось, приміром, що я казав в ефірі ТБ за два тижні до подій у Врадіївці: «Якщо, грубо кажучи, в райцентрі чи обласному народ спалить суд, прокуратуру, міліцію, що влада робитиме? Ну, спрямує туди ОМОН, який отримає цеглою по голові. Все це може закінчитися для нинішньої влади і взагалі для країни дуже погано. Для України терміново потрібен «транзит до нормальності». Коли вибори — це вибори, коли суд — це суд».

Державні органи деградовані й дискредитовані. Суди приймають написані заздалегідь божевільні рішення. Головне, на що здатен цей режим — це організувати хабарницьку піраміду розміром із державу задля викачування з неї ресурсів. Зрозуміло, це веде до деградації продуктивних можливостей країни.

Якщо риба гниє з голови, то чого чекати від інших органів? Якщо такі зразки бачить перед очима міліціонер, то чи стандартний характер йому треба мати, щоб втриматися від спокус?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: