Олександр Палій Політолог

Зрив євроінтеграції. В чому зиск Росії?

Значний інтерес Росії до зміни вектору інтеграції України з європейського на євразійський пов’язаний із проблемами всередині Митного союзу.

Росія надзвичайно зацікавлена у зриві євроінтеграції України через те, що Митний союз зараз тріщить по швах. На минулому саміті лідерів держав СНД у Мінську Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко фактично визнав, що Митний союз є тягарем для його країни.

Президент Казахстану сказав, що лише за цей рік експорт його країни впав на 7 мільярдів доларів, тобто на 4%, а імпорт зріс на 17 мільярдів доларів, тобто майже на 15%. Це є свідченням того, що країни-члени Митного союзу «вичавлюються» із світового розподілу праці, вони лише зараз починають розуміти, що у Митному союзі їх ніхто не обіцяв годувати. Натомість в інтересах Кремля від самого початку було «вичавлювати» з них їхні ресурси. І в цей момент Україна могла б зіграти для Росії роль критичної маси для її інтеграційних проектів.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: