Олександр Палій Політолог

Що сьогодні має відбутись на Майдані: 9 кроків до перемоги

1. Як дуже слушно вимагає група "Першого грудня" - визначення головного командира - першого обличчя опору. І формування ієрархічної команди навколо нього. Це справді може бути як один із "трійці", так і людина зі сторони. Як на мене, Кличко міг би бути обличчям опору, з огляду на хороший рейтинг і твердість. Для цього йому потрібно не боятися залучити ефективних і розумних людей. А Яценюку і Турчинову - поступитися йому. Зараз це не важко, бо реально це змагання за право бути мішенню, а не президентом.

2. Початок страйку хоча б на кількох транспортних підприємствах Києва. Якщо для цього треба знайти гроші для колективів - їх треба знайти.

3. Оголошення студентського страйку. Це знову сотні тисяч.

4. Оголошення походу на Київ з регіонів (на сьогодні встигне приїхати жменя із тих, хто реально хоче).

5. Підготовка транспорту (ТИСЯЧ машин, вантажівок, автобусів) для підвезення мітингувальників до столиці.

6. Поекспериментувати з пішим походом на Межигір"я - з підвезення автобусами людей. Або, можливо, - оголосити змішаний пішо-автомобільно-автобусний похід на якийсь день неділі, не обов"язково вихідний, можна на 22 січня.

7. Створити центральну переговірну групу на чолі з Головним командиром, для налагодження переходу "регіоналів", як дуже слушно пропонує Богословська.

8. Оголошення кампанії: "Виконай присягу - служи народу України!"

9. Оцінити проміжні результати визначення держорганів та їхніх представників з підтримкою на бік народу. Якщо цей підсумок надихає, то план можна коригувати.

Якщо ще ні - робимо з подвійним ентузіазмом все перераховане вище.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: