Юрій Палійчук Політичний експерт

Рано тішитися, що вибори пройшли. Усе тільки починається

Перед Кличком і Порошенко зараз стоять два серйозних іспити, які треба скласти в найближчий місяць-два

Перед Кличком і Порошенко зараз стоять два серйозних іспити, які треба скласти в найближчий місяць-два. Від їх результатів залежатиме дуже багато.

1. Мер Кличко має вирішити питання з Майданом, який, будемо відвертими, зараз має набагато більше спільного з нетрями Ріо-де-Жанейро, ніж з місцем, де продовжують народжуватися політичні змісти для суспільства. І не тому, що все так погано, а тому, що люди, які здатні наповнювати Майдан змістом, або повернулися до роботи, або пішли у виконавчу владу, або в ці хвилини воюють на Донбасі.

Але, при цьому ставити питання руба не можна і називати речі своїми іменами теж не бажано. Тому, тут потрібен стратегічний розрахунок, в результаті якого і руки у Кличка будуть чисті, і ті, хто живуть на Майдані, розійдуться по домах. Задача не з легких.

2. Президенту Порошенку потрібно розпустити парламент. Якщо він цього не зробитть - у найближчі перспективі потрапить в серйозну залежність від не дуже порядних політиків і втратить підтримку людей. А найголовніше - покаже свою слабкість.

Задача теж не з легких, розуміючи, що є люди, які публічно виступатимуть за вибори, а кулуарно робитимуть все, щоб їх не було. З такими персонажами боротися вдвічі важче.

Тому, рано тішитися, що вибори пройшли, та ще й в один тур. Усе тільки починається.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: