Юрій Палійчук Політичний експерт

Короче, с Днем России!

Якось пригрузив свого друга питанням, що російський народ дав людству...

Стосовно Дня Росії

Якось пригрузив свого друга питанням, що російський народ дав людству, чим ми користуємося в побуті щодня. Тобто не якісь абстрактні сталінські ампіри, чи таблицю Мєндєлєєва, чи міжконтинентальну ракету. А щось таке, що робить наше життя простішим, комфортнішим і чим користується переважна більшість людей, а не одиниці з нас.

От, наприклад, американці придумали смартфон, яким ми користуємося. Японці, які від нас за тисячі кілометрів, придумали суші, які ми їмо. Мексиканці придумали текілу, яку ми деколи п'ємо і т.д..

А що аналогічного людству дала Росія, яка сама їздить на німецьких машинах, вважає престижним носити італійські шмотки, п'є американську Колу, їсть японські суші, а прем'єр користується американським смартфоном. Швейцарія дала ніж, який вміщається в кулах і включає в себе 7-10 різних інструментів.

А де хоча б одна російська компанія, яка створила продукт рівня Siemens, BMW, чи хоча би Adidas і він був на стільки ж популярним? Навіть водка, яка вважається символом Росії, і та закордоном продається під брендом Nemiroff, який створили українці. Я не кажу, що продукт рівня BMW є у нас, але і часу на його створення у нас не було. Коли усе людство створювало подібні речі - ми були несамостійною частиною імперії, у якій не було навіть бокалів у столичних пивнушках.

Так от - мій друг дуже впертий. Він думав два дні, давав різні варіанти, припущення, від яких ми обоє відмовлялися, і таки знайшов відповідь, яку я прийняв, хоча він назвав річ, якою користується більш обмежене коло людей, ніж, наприклад, споживачі пива Corona. Але нічого популярнішого наші брати не придумали (або ми за 2 дні не знайшли) і я був змушений прийняти цю відповідь: єдиним масовим російським продуктом, який має високу якість і популярність, який коштує стільки ж, скільки і американський смартфон, і яким користуються практично на усіх континентах є Автомат Калашникова. Це і є внесок російського народу у загальносвітове благо.

Короче, з Днем Росії вас, дорогі сусіди, хоча я і не розумію, що саме ви святкуєте.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: