Юрій Палійчук Політичний експерт

Усі попередні владні команди загравали з бюджетниками 23 роки

Вважаю, що бюджетники - велике зло, баласт, трутні. Не маю на увазі нікого конкретно - говорю про них, як про соціальний клас

Вважаю, що бюджетники - велике зло, баласт, трутні. Не маю на увазі нікого конкретно - говорю про них, як про соціальний клас.

Бо коли при Януковичу треба було виходити на мітинги проти асоціації з ЄС - виходили аж бігом і ніхто навіть не пікнув. А зараз коли їм кажуть, що два місяці можливо треба буде посидіти без зарплати (а це ті місяці, коли вони й так баклуші б'ють, їздять по заробітках, копають городи, бухають у тещі на дачі), бо треба гопоту на Донбасі добити, а без грошей важкувато, то тут у них різко голос прорізався. Доходить до того, шо "по барабану той Донбас - давайте прєкращать війну, бо я шпакльовку не купив".

А з точки зору економічної активності ККД бюджетника приблизно дорівнює ККД студента 3 курсу - на півгодини пізніше прийти на роботу, на півгодини раніше втекти, на 15 хвилин запізнитися з обіду і на хвилин 10 на нього раніше піти. Якщо порахувати всумі, по кілька робочих днів на місяць вони просто прогулюють. А про ефективність роботи взагалі мовчу - в корпоративному секторі, на вільному ринку праці вижили б одиниці.

І мені дуже шкода, коли партія, якій я симпатизував, займає відверто комуністичну позицію і починає загравати з цим соціальним класом. Народ, усі попередні владні команди загравали з бюджетниками 23 роки. В результаті уся наша країна, як ця бюджетна сфера, - бідна, недорозвинена, лінива, вічно всім незадоволена, але з соціальними запитами як у Швеції і Норвегії. Поясніть їм нарешті, що для того, аби зарплата була як у Норвегії, то і пахати треба як у Норвегії. По-іншому вже не буде!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: