Сергій Власенко Народний депутат України

Відставка заступника генпрокурора. Чому не варто ліпити з Каська героя

Щодо «відставки» Каська.

Щодо «відставки» Каська. Спеціально НЕ буду торкатись того, що казав Касько про керівництво Генеральної прокуратури: тут немає про що сперечатись. Все очевидно. Щодо самого Каська. Зараз пішов ще один політтехнологічний тренд: ліпити героїв із людей, які ну аж ніяк такими героями не є. Спочатку Абромавічус, потім Яресько, тепер ось Касько.

За для справедливості хочу нагадати, що Каська було призначено заступником Генерального прокурора України ще в травні (УВАГА!!!) 2014 року. Тобто його призначав ще Махніцький. Хочу також нагадати, що ОСНОВНОЮ ділянкою роботи заступника Генерального прокурора Каська було міжнародне співробітництво. Тобто в зоні його відповідальності знаходились: міжнародні санкції, екстрадиції, обмін інформацією між прокуратурами тощо. Тобто його роботою починаючи з 2014 року було НЕ «реформувати» прокуратуру, а сумлінно виконувати СВОЇ обов’язки. Щось я не чув, щоб когось із представників режиму Януковича екстрадували в Україну. Але я майже щоденно чую про те, що той чи інший високопосадовий крадій часів Януковича уникнув санкцій, а їх активи розморожені. Так, хтось може сказати, що Каськові не підпорядковувалось слідство, а відтак він не несе відповідальності за якість документів, які подавались в інші країни. Але це маніпулятивна теза. Якщо цей департамент лише « поштова скринька», куди слідчі скидують будь-який мотлох, а вони лише пересилають, то навіщо цей напрямок очолює цілий заступник Генерального прокурора України. Ну нічого собі: Заст Ген прокурора-»поштар». Звичайно він міг і ПОВИНЕН був вказувати на низьку якість поданих базових матеріалів, надавати вказівки по усуненню недоліків, письмово повідомляти керівництво про недоліки таких документів. А якщо керівництво Генеральної прокуратури його не чуло, то він мав би звертатись до суспільства. Щось я НЕ пам’ятаю бріфінгів Каська за часів Махніцького або Яреми. Я не пам’ятаю бріфінгів Каська про те, що слідство прокуратури готує очевидно не професійні документи по арештах майна, санкціях та екстрадиціях щодо високопосадовців часів Януковича. Щось я не пам’ятаю заяв Каська про відставку (тоді). Замість виконання своїх прямих обов’язків він лише «розмірковував про реформи». Це важливо, але ПІСЛЯ того, як ти виконаєш свою основну роботу.

А якщо не згоден із позицією Генерального прокурора, то подавай у відставку ОДРАЗУ, а не тримайся за крісло всіма лапами і хвостом.

По справі «діамантових прокурорів». Очевидно, що Шокін, як досвідчений апаратник вчинив хитро: доручив Каську очолити слідство у справі «діамантових прокурорів». Мовляв, такий мудрий, от і покажи, що можеш зробити. За інформацією моїх джерел в прокуратурі та адвокатурі, справа «діамантових» не витримає «випробування судом». Об’єктивно. Доказів не зібрали, а те що зібрали, зафіксували недбало тощо. Мої колишні колеги- адвокати лише посміхаються. Із цього ракурсу відставка Каська виглядає як ніби то безпрограшна: буде виправдовувальний вирок- скаже, що справу розвалили в суді, буде обвинувальний (що мало ймовірно, але…), скаже, що це його заслуга. Ось такий безпрограшний варіант.

Ось такий «кумир і реформатор». І це я ще не торкався двох дуже сумнівних питань, як для борця з корупцією: не законної (на мій погляд) приватизації паном Каськом (під час роботи в ГПУ, якщо не помиляюсь в 2005 та в 2010 роках) ДВОХ службових квартир, одна із яких площею 150 (сто п’ятдесят) кв.м на Дружби Народів (в Києві) та, наскільки мені відомо, відправки за його підписом в Росію документів сумнівного змісту у справі моєї колеги Надії Савченко.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: