Наталія Сокирчук Журналістка

Ви від кого? Як заробити на мітингу під Нацбанком

Заробіток на морозі.

Люди, які стоять на безстроковому мітингу під Національним банком, не приховують – роблять це за гроші. Виявляється, потрапити до числа тих, хто півдня мерзне під вікнами Гонтаревої трохи більше, ніж за сотню гривень, простіше простого.

Підхожу до магазину, біля якого стоять двоє студентів – хлопець і дівчина – і тупцяють на місці, намагаючись зігрітися. «Я в інтернеті читала, що тут можна трохи заробити…», - починаю я. Тут до нас підбігає ще один юнак – очевидно, теж студент, і каже, що всі питання – до нього. Повторюю своє запитання. Він цікавиться: «а ви від кого?». Кажу, що не від кого, проходила повз, прочитала в інтернеті, що можна підзаробити, а гроші потрібні.. Юнак – пізніше він представився Ромою - пропонує іти за ним: шукати якогось Юру. На ходу Рома вигадує легенду: «Будеш моєю двоюрідною сестрою». Пробігаючи біля пенсіонерок з плакатами, цікавиться, чи не змерзли вони. Жінки зізнаються – так, холодно. Хлопець забирає у них плакати і відправляє погрітися у найближчому магазині.

Загадкового Юру знайти так і не вдалося. Рома цікавиться, чи є у мене сторінка у соцмережі «Вконтакте». Немає? Погано. Може, хоче, мобільний оператор МТС? Теж ні? Геть недобре. Однак погоджується дати свій номер, називає прізвище та каже, щоб завтра о 9.00 я підходила до верхнього виходу м.Хрещатик. «130 грн, стояти до 15.00». Як довго триватиме протест, а разом з ним – і можливість заробити гроші - Рома і сам не знає.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: