Святослав Стеценко Військовий експерт

Україні слід робити все для інтеграції в безпекову сферу Заходу. Інакше не виживемо

Наша територіальна цілісність і взагалі існування як самоврядної країни залежить насамперед від політичних і економічних змін

Чи спроможна держава Україна, як вона є, перемогти Російську Федерацію у разі її прямої широкомасштабної агресії проти нас?

Не спроможна. За співідношенням наявної військової могутності, зокрема систем озброєння і військової техніки, за військовонавченими людськими ресурсами - не спроможна. Військово-промисловий комплекс саме як комплекс у нас відсутній, маємо лише окремі його елементи. Належна ресурсна база держави для великої війни відсутня і не створюється.

Навіть вольового настрою і готовності держави як такої нема.

Так, в Московії є свої військові проблеми, проте вони за віськовою потужністю і можливостями на рівень вищі за нас.

У разі массового збройного опору цивільного населення, масової повстансько-диверсійної війни ми будемо спроможні примусити ворога припинити окупацію і пійти з наших земель. Така можливість є, хоча і ціною відчутних втрат. Проте держава Україна до такого сценарію не готується. Взагалі ніяк не готується і навіть хоча б позірно не сприяє підготовці такого опору. Фактично це буде перемога не нинішньої держави, яка припинить своє існування в такому разі, а перемога повстанського руху як зародку нової держави.

Тому треба чітко усвідомлювати, що зараз без підтримки заходу нам ніяк. Тому нам потрібно робити все для інтеграції в безпекову сферу Заходу. А входом туди є навіть не наша воєнна реформа, оскільки ми на неї в рамках нинішньої політичної, еокономічної і соціальної моделі просто не спроможні, а політична і економічна реформа, відсторонення від влади олігархату, побудову такого відповідального урядування, з яким будуть готові мати справу і наше населення, і країни Заходу, насамперед США. 

Себто наша територіальна цілісність і взагалі існування як самоврядної країни залежить насамперед від політичних і економічних змін, від поваги до свободи і прав людини.

У такому разі ми зможемо бути бажаним і потрібним партнером для Заходу, у такому разі Захід буде готовий прийняти нас в свою безпекову сферу. Який інтерес Заходу може бути в нас? Як у форпості Заходу на кордоні з Московією, готовому і спроможному зупинити її військову агресію.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: