Юрій Сиротюк Громадсько-політичний діяч

Про виступ Обами, Бандеру і американофілів коротко

Ось що я виніс з вчорашньої промови Обами

Ось що я виніс з вчорашньої промови Обами. Америка велика країна. Хтось вважає її найбільшою новітньою імперією, хтось світовим лідером. Але це без сумніву велика і сильна країна. І сила її реальна. Миротворець Обама не боїться похизуватися, що «США – найсильніша країна в світ – і крапка. Ніхто навіть поряд стоїть». І сила її не тільки в гамбургерах, Голівуді і Айпадах. Її сила матеріальна і міліарна. І Обама теж не боїться похизуватися, що «ми витрачаємо на свої збройні сили більше, чим наступні вісім країн разом узяті». Не знаю імперіалізм чи месіанство і гуманізм це, але Обама з пафосом каже, що «його армія найкраща військова сила в світовій історії»(десь ми це вже чули).

А ще Обама каже, що Америка «живає всєх живих», її позиції в світі посилюються, а коли мова йде про важливі міжнародні проблеми, то «народи світу не чекають, доки роль лідера візьме на себе Пекін чи Москва – вони чекають нас». Отож, без сумніву, Америка велика країна.

. Але не ідеальна країна… Це визнає і Обама. Величезне соціальне розшарування. Недосконала пенсійна система. Зубожіння американських родин, надприбутки корпорацій. А ще надзвичайно корумпована і недосконала виборча система. Обама закликає закінчити, а отже вона існує з «практикою, коли виборчі округи на виборах у конгрес нарізаються таким чином, щоб політики могли обирати виборців, а не навпаки. Потрібно зменшувати вплив грошей на політику, щоб горстка сімей (як це схоже на наших олігархів) та ділових кіл з їх таємними інтересами не могли фінансувати наші вибори».

Тому Америка велика країна, але не зразкова як намагаються переконати нас наші американофіли Мустафи і Сірожі.

А ще велика країна Америка має великий шлунок і кулаки, а не велике серце і діє виключно зі своїх національних інтересів. Тому не варто чекати безкоштовних джевелінів і F-16. І про це каже Обама. І не лише в розрізі того, що Америка бачить Україні клієнтелою Росії. А тому, що своє лідерство, «допомогу іноземним державам США розглядає як елемент забезпечення своєї національної безпеки, а не я благодійність».

Тому слід чекати не джевелінів, а бути готовими до ситуації, коли націнтереси США спонукатимуть їх проміняти Україну на скажімо сприяння Росії в Афганістані чи будь-якому іншому куточку світу. І вони це зроблять. Бо США не країна благодійник. Тому краще допоможе захистити Україну не Обама, а Бандера.

Ось його геополітична аксіома: «Україна, з уваги на своє геополітичне розташування, може тільки власними силами, власним змаганням здобути й втримати свою незалежність. При цьому вона виконуватиме важливу місію ширшого значення і для інших народів, здійснюючи та захищаючи універсальне гасло: «воля народам, воля людині!».

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: