Франція таємно відправила війська в Україну? Центр протидії дезінформації розвіяв фейк

Франція таємно відправила війська в Україну? Центр протидії дезінформації розвіяв фейк
Війська третього піхотного полку французького іноземного легіону в Африці
фото з відкритих джерел

Автором статті названо колишнього посадовця Пентагону Стівена Браєна, який посилався на інформацію з російських пропагандистських пабліків

Пропагандистські ресурси РФ та деякі європейські медіа поширили повідомлення про нібито офіційне рішення Франції відправити свої війська в Україну. Повідомлялося, що солдати Іноземного легіону Франції буцімто прибули у Слов’янськ для підтримки українських військових. Центр протидії дезінформації при РНБО перевірив цю інформацію – вона не відповідає дійсності.

Першоджерелом цієї інформації стало видання Asia Times. Автором статті виступив колишній чиновник Пентагону Стівен Брайен, який у свою чергу посилається на інформацію з російських пропагандистських пабліків, які публікували цей фейк.

Франція таємно відправила війська в Україну? Центр протидії дезінформації розвіяв фейк фото 1

Також цю інформацію спростувало Міністерство закордонних справ Франції, заявивши, що країна не вводила військ в Україну.

Франція таємно відправила війська в Україну? Центр протидії дезінформації розвіяв фейк фото 2

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон підтримує свої слова про можливе відправлення військ до України. Він переконаний, що відправка військових до України є основною умовою європейської безпеки та військової надійності. Він додав, що лідерам інших країн доведеться поставити собі це питання, якщо Росія вирішила піти далі.

Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану Лондоном, для нанесення ударів по цілях всередині Росії. «Україна має це право. Подібно до того, як Росія завдає удару всередині України, ви цілком можете зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона може захищати себе», – сказав він у Києві.

Читайте також: Словаччина не має нічого спільного з війною в Україні – Фіцо

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: