Юрій Сиротюк Громадсько-політичний діяч

Припинення вогню 1 вересня на Донбасі вигідне насамперед окупантам

Чи організував наш Генштаб масові відвідини українськими солдатами перших дзвоників в українських школах у прифронтових районах? Щоб там діти розуміли, що українська армія і держава ніколи не відступлять

Припинення вогню 1 вересня вигідне і потрібне насамперед окупантам. Щоб Захарченко і Плотницький, мотороли та інші російські окупанти та їхні пособники могли спокійно пройтися по школах і навчальних закладах і провести «уроки колабораціонізму».

І лише закріпили в свідомості окупованого населення ненависть до України.

Чи, може, і наш Генштаб організував масові відвідини українськими солдатами перших дзвоників в українських школах у прифронтових районах?

Щоб там діти розуміли, що українська армія і держава ніколи не відступлять.

От тільки одна проблема. Згідно із законом російських колаборантів Ківалова і Колісніченка, майже всі школи на Донбасі, навіть у місцинах, де етнічних українців абсолютна більшість – окупаційномовні.

І ніхто нічого не робить, щоб припинити цю мовну, а отже, і світоглядову окупацію.

Хоча й робити багато не треба. «Патріот» Парубій має просто підписати рішення про скасування закону КК, ухвалене ще у 2014 році ВРУ 7-го скликання.

Зрозуміло, чому це рішення не підписували «какая разніца на каком язикє» Турчинов і Гройсман?

Але ж Парубій? Чи вже забув вимоги Мовного Майдану?

А ще треба негайно і невідкладно ухвалити закон «Про державну українську мову», який вже пилиться у ВРУ майже чотири роки.

Щоб Путіну нікого було «захищати» на Україні. Адже всі незаангажовані експерти говорять, що Україна потребує ліквідації наслідків совєцької окупації в мовній царині, природного повернення до свого – українізації та одержавлення зденаціоналізованих територій...

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: