Володимир Литвин Ексголова Верховної Ради

Візит Байдена: осиновий кілок в надії

Приїзд Джо Байдена в Україну, якому Президент Обама, судячи з усього, доручив кураторство, що називається «під ключ», такої проблемної держави, як Україна

Приїзд Джо Байдена в Україну, якому Президент Обама, судячи з усього, доручив кураторство, що називається «під ключ», такої проблемної держави, як Україна, породив багато очікувань і прогнозів. Насамперед щодо долі ключових українських політиків. Зрозуміло, в першу чергу Яценюка. Звісно, українським керівникам доведеться вислухати багато неприємного від Байдена, оскільки, судячи з повідомлень західних ЗМІ, їх поведінка вкупі з їх оточенням для Сполучених Штатів є неприйнятною. Тим більше, що вони взяли Україну під свою опіку, а Байден не та людина, яка витрачатиме час на тривалі перельоти заради просто дипломатичного діалогу. У США вистачає проблем і без України, яка все більше виявляється для них «валізою без ручки».

У першу чергу неприйнятним є те, що українські політики здебільшого «жонглюють» принципами, а не живуть за ними. А подекуди, навіть, переплюнули представників колишньої «тиранії». Вже сам візит Байдена різко підвищить градус політичної боротьби в Україні за лідерство. Наочне підтвердження тому - викривальні заяви Саакашвілі про пограбування країни нинішнім Урядом. Окрім усього іншого це є свідченням того, що посада Голови ОДА – не той масштаб, який його вже може задовольнити. Навіть якщо звинувачення Саакашвілі будуть спростованні з владних коридорів, їх результат – це осиновий кілок в усю постмайданну владу, забитий всерйоз і надовго. Додаймо сюди інтерв’ю Давида Жванії, який, не вибираючи слів, безжалісно «потоптався» по Яценюку. А заодно й відрікся від Миколи Мартиненка.

Сергій Лещенко на основі спілкування з представниками Білого Дому, передрік неприємні розмови, які очікують на Президента і Прем’єра з Віце-президентом США.

Слід очікувати, що зазанепокоєністьайдена процесами в Україні прозвучить і в його виступі у Верховній Раді України, яка буде вкладена у делікатні констатації, заклики і напуття.

Не думаю, що найближчим часом відбудеться відставка Уряду. Для цього не вистачає голосів у Верховній Раді, немає більш-менш зрозумілого бачення того, що відбуватиметься в країні і немає готовності брати відповідальність за розвиток подій. Зрозуміло, подій негативного характеру. Буде продовжено процес голосіння про реформи при нульовій підтримці суспільством чинного Уряду. Будуть і далі звучати патріотичні гасла з вуст тих, у кого немає елементарного знання країни, стану суспільства і поваги до народу.

За таких умов треба бути сильним, щоб бути українцем.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: