Віктор Таран Політолог, голова Центру «Ейдос»

Вітчизняне виробництво «вбивають», а тарифи для населення уже виросли

Поки українці голосуватимуть «по приколу», повних гаманців не буде
фото з відкритих джерел

Популізм уряду був стратегічною помилкою

Виробники молочної, хлібної та кондитерерської продукцій анонсували ймовірне закриття виробництва одразу після свят.

У чому причина? Різке зростання ціни на газ для виробників робить українську продукцію не конкурентноздатною. Ні в Україні, ні за кордоном…

Чому так сталось? І як цієї пастки змогли уникнути європейці?

Все просто. Якщо у Європейських країнах на фоні різкого скачка ціни на газ Уряди дотують та підтримують виробників, то в Україні все навпаки. Уряд дав гроші з бюджету на часткову компенсацію тарифів на комуналку.

Цей популізм був стратегічною помилкою.

По факту і тарифи для населення виросли і вітчизняне виробництво «вбивають». А отже бюджет ризикує бути пустим вже з початку року. І товарів на полицях не буде…

В результаті вийшло як у тому анекдоті про діда Мазая та партизан. І зайців не врятували і перед партизанами не зручно вийшло.

Виробники кажуть, такої кризи не було навіть у 2014. Тоді Уряд, незважаючи на кризу та війну, економіку тримав і не дав загинути вітчизняному виробнику. Звісно ще є шанси врятувати ситуацію… але для цього Зеленський має діяти!

Якщо цього не станеться й українці після свят побачать у магазинах пусті полиці, рейтинги Зеленського продовжать падіння.

І до речі, не дай Бог йому оголосити про початок переговорів з Росією та прямі поставки газу з Росії в Україну, за які ми підемо на політичні поступки.

Це призведе до катастрофічних наслідків.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: