Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

10 запитань до митрополита Онуфрія

Як у Євангелії: так - так, а ні - ні

Як у Євангелії: так - так, а ні - ні

Свого часу Спаситель засвідчив лукавство фарисеїв і первосвященників, поставивши їм просте питання: хрещення Іоанове було з Небес чи від людей?

Взявши цей спосіб за приклад, вважаю, що замість багатьох виправдань сумнівної щирості, які покликані рятувати залишки репутації Московського Патріархату в Україні (УПЦ МП), митрополиту Онуфрію та іншим керівниками цієї Церкви достатньо дати просту та однозначну відповідь, як навчає Євангеліє, "так" або "ні", всього лише на кілька питань:

1. Чи вважаєте Ви, що росіяни і українці – один народ?

Моя відповідь – НІ.

2. Чи вважаєте Ви, що для України краще бути частиною Росії?

Моя відповідь – НІ.

3. Чи вважаєте Ви Крим окупованою російськими військами частиною України?

Моя відповідь – ТАК.

4. Чи вважаєте Ви Росію агресором щодо України (так як це визначене постановою ВР України)?

Моя відповідь – ТАК.

5. Чи вважаєте Ви, що на Донбасі відбувається внутрішньоукраїнська громадянська війна, в якій Росія не є стороною конфлікту (як про це заявляє влада РФ)?

Моя відповідь – НІ.

6. Чи вважаєте Ви захист України (в т.ч. Донбасу) від російської агресії патріотичним обов'язком всіх громадян України?

Моя відповідь – ТАК.

7. Чи вважаєте Ви воїнів, які загинули, захищаючи Україну від російської агресії, героями, пам'ять про яких достойна шанування?

Моя відповідь – ТАК.

8. Чи вважаєте Ви українських військовослужбовців, які беруть участь в АТО на Донбасі, учасниками братовбивчої громадянської війни, які беруть участь у каральних операціях київської влади проти населення Донбасу?

Моя відповідь – НІ.

9. Чи вважаєте Ви, що Україна повинна припинити збройний опір на Донбасі та погодитися на мир за будь-яку ціну та на будь-яких умовах?

Моя відповідь – НІ.

10. Чи бажаєте Ви, щоби Україна зупинила російську агресію, перемогла агресора і відновила свій суверенітет на всій території, включаючи Донбас і Крим?

Моя відповідь – ТАК.

Достатньо почути від м. Онуфрія, м. Антонія, м. Августіна (головного капелана від МП) та інших чільних ієрархів "так" або "ні", без всяких "з одного боку … з іншого боку", "так, але ..." – і більше не треба нічого говорити.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: