Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Питання до тих, хто досі у Московському патріархаті

Гундяєв і Онуфрій під час війни Росії проти України. Москва, 1 лютого 2015 року
фото: apnews.com

Вже забули, з якими ідеями Гундяєв по кілька разів на рік приїздив до України з 2009-го по 2013-й? Просто «памаліцца»?

Поставимо собі, а особливо іншим – тим, хто вперто захищає МЕвУ від «гонінь» – прості питання:

  • доктрина «священної війни за русскій мір» зʼявилася лише кілька тижнів тому, коли її схвалив так званий «всємірний русскій народний сабор» під головуванням патріарха МП Гундяєва? Чи все ж вона зʼявилася і стала втілюватися значно раніше?
  • митрополії МП під очоленням Онуфрія Березовсткого, як вертикальній жорстко інтегрованій у РПЦ структурі, у планах втілення цієї доктрини у життя Москва відвела якусь роль? Невже простого спостерігача, «незалежного і самостійного в управлінні»? Чи одного з ключових елементів?
  • чи вже забули, з якими ідеями Гундяєв по кілька разів на рік приїздив до України з 2009-го по 2013-й? Просто «памаліцца»?

Невже не очевидно, що залежність митрополії МП в Україні від Гундяєва і РПЦ – одна з ключових ланок у реалізації плану «священної війни» на знищення України, яку Москва активно і цілеспрямовано веде вже понад півтора десятиліття?

Читайте також: 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: