НАБУ звинувачує адвокатів в розвалі «справи Мартиненка», - Черезов

НАБУ звинувачує адвокатів в розвалі «справи Мартиненка», - Черезов
На думку адвоката, НАБУ знає, що багато з зібраних бюро доказів швидше виправдовують, ніж звинувачують Миколу Мартиненка

Адвокат зазначив, що в недавньому інтерв'ю директор НАБУ Артем Ситник скаржився на захист Миколи Мартиненка, який «розвалює таку красиву і розпіарену у суді справу

Сторона звинувачення у «справі Мартиненка» разом з НАБУ намагається приховати від суду матеріали, що виправдовують фігурантів цієї справи. Про це пише в своєму блозі адвокат Ігор Черезов, повідомляє прес-служба екс-депутата Миколи Мартиненка.

Адвокат зазначив, що в недавньому інтерв'ю директор НАБУ Артем Ситник скаржився на захист Миколи Мартиненка, який «розвалює таку красиву і розпіарену справу в суді».

«По-перше, Артем Ситник ображається, що адвокати ставлять під сумнів матеріали на «швейцарській флешці»,  посилаючись на те, що ми хочемо слухати справу за українським законодавством. Сам прокурор на минулому засіданні заявив, що детектив вивчав не флешку, а диск, що він скопіював з флешки! Не треба бути юристом, щоб зрозуміти, що хоч в Швейцарії, хоч в Папуа-Новій Гвінеї, копія з копії нічого довести не може. Проблема в тому, що на вивчення цих «доказів» витрачається багато судових засідань», - зазначив Черезов.

На думку адвоката, НАБУ знає, що багато з зібраних бюро доказів швидше виправдовують, ніж звинувачують Миколу Мартиненка.

Черезов нагадав, що «спочатку прокурор Роман Симків не подав до суду одразу кілька томів справи за контрактом «Шкоди» з «Енергоатомом».

«Тому що там міститься спростування головного звинувачення -   збитків  для держави. Потім він чомусь приховав від суду 179 аркушів з матеріалів копії з копії з горезвісної флешки. При цьому, в українському перекладі виявилося 99 зайвих аркушів, а 78 аркушів взагалі не перекладені. Тобто, сторона звинувачення разом з НАБУ вже у суді намагається приховати матеріали, що виправдовують фігурантів цієї справи», - наголосив Ігор Черезов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: