«Слуга народу» Гунько піде під суд у справі про отримання хабаря

«Слуга народу» Гунько піде під суд у справі про отримання хабаря
Гунька затримали на хабарі 8 серпня 2023 року
Фото: glavcom.ua

Депутат підбурював представника приватного підприємства дати хабар службовцям Національної академії аграрних наук України і керівнику одного з місцевих органів держвлади

Народного депутата від «Слуги народу» Анатолія Гунька судитимуть за отримання $85 тис. неправомірної вигоди за забезпечення надання приватному підприємству в оренду державних земель. Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата та його спільника, яких минулого року викрили на одержанні $85 тис. неправомірної вигоди за забезпечення надання приватному підприємству в оренду державних земель», – йдеться у повідомленні.

«Слуга народу» Гунько піде під суд у справі про отримання хабаря фото 1

Слідством встановлено, що, будучи головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України, депутат підбурював представника приватного підприємства дати хабар службовцям Національної академії аграрних наук України і керівнику одного з місцевих органів держвлади.

За «винагороду» вони нібито мали забезпечити надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 гектарів, які перебували у постійному користуванні державного підприємства академії аграрних наук, та в подальшому не перешкоджати господарській діяльності. Насправді депутат планував сам заволодіти цими коштами.

Фігурант заявив підприємцю, що той має передати «винагороду» розміром $221 тис. – з розрахунку $130 за один га державної землі.

Матеріали стосовно одного зі спільників виділені в окреме провадження у зв’язку з його розшуком.

Нагадаємо, 8 серпня 2023 року НАБУ і САП спільно з СБУ викрили нардепа від «Слуги народу» Анатолія Гунька та двох його пособників (один з них є його помічником) на отриманні $85 тис. неправомірної вигоди. наступного дня стало відомо, що нардепу того ж дня оголосили підозру.

Гунько ж заявив, що гроші йому підкинули.

Читайте також: Затримання Гунька. Досьє на скандального нардепа

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: