Закупка неякісних бронежилетів на 250 млн грн: експосадовці Міноборони отримали підозру

Закупка неякісних бронежилетів на 250 млн грн: експосадовці Міноборони отримали підозру
За матеріалами слідства, посадовці замовили засоби індивідуального захисту для ЗСУ неналежної якості
фото: ДБР

ДБР підозрює ексзаступника міністра та екскерівника одного з департаментів Міноборони у розтраті понад 250 млн грн державних коштів

Працівники ДБР повідомили про ще одну підозру колишньому заступнику міністра оборони України та екскерівнику одного з департаментів МОУ за розтрату понад 250 млн грн державних коштів, виділених на закупівлю бронежилетів. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Це ще один епізод викритих незаконних оборудок експосадовців, загальний обсяг яких складає 1,4 млрд гривень. Встановлено, що протиправні дії вони вчинили в умовах воєнного стану за попередньою змовою», – йдеться в повідомленні.

За матеріалами слідства, колишній заступник міністра, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, та виконувач обов’язків керівника одного з департаментів Міноборони, що займався забезпеченням війська, замовили за кордоном засоби індивідуального захисту неналежної якості.

«При цьому була здійснена стовідсоткова передоплата та порушена визначена інструкцією міністерства процедура здійснення контролю за якістю товару. У результаті Збройні сили України отримали неякісні бронежилети, які не можна використовувати у бою без загрози життю», – йдеться в матеріалах справи.

Посадовці підозрюються у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, що на початку лютого 2023 року колишньому заступнику Міністра оборони повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Як зазначає слідство, тоді ексзаступник лобіював укладення договорів про постачання також неякісної амуніції для потреб Збройних Сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн.

Наразі підозрювані перебувають під вартою.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України звільнив чотирьох заступників міністра оборони. Серед звільнених Ганна Маляр.

Читайте також: Хто і скільки заробляє на війні? Як постачальники ЗСУ посварилися з урядом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: