Присвятили Україні: у Роттердамі відбувся великий симфонічний концерт

Присвятили Україні: у Роттердамі відбувся великий симфонічний концерт
На спільний концерт запросили тринадцять українських музикантів
фото ілюстративне

Зібрані кошти підуть на підтримку благодійного фонду «Діти війни»

У Роттердамській філармонії відбувся великий двогодинний концерт, який присвятили Україні. Трансляцію з події можна переглянути на YouTube.

Як повідомлялося в анонсі, цим заходом Роттердамський філармонічний оркестр хотів «простягнути руку допомоги» Україні.

«Можливо, музиканти й не здатні покласти край війні, але музика може зберегти надію на кращий день і віру в людяність», – зазначають організатори.

На спільний концерт запросили тринадцять українських музикантів, які були змушені покинути батьківщину через війну. Зокрема, участь у заході взяли диригентка Ольга Дондик та піаністи Антоній Баришевський і Анна Федорова.

«Музика має значення. Вона допомагає відчути, за що ти готовий боротися, а також дає нам перспективу – і це щось дуже потужне», – наголосила Анна Федорова.

На концерті лунали твори українських композиторів Валентина Сильвестрова та Святослава Луньова, а також поляка Фридерика Шопена.

Як зазначили організатори, зібрані кошти підуть на підтримку благодійного фонду «Діти війни».

Раніше повідомлялось, що актори «95-го кварталу» потрапили до бази «Миротворця» після скандального номера. «Кварталівці» показали пародію, у якій російськомовна дівчина намагається говорити українською, час від часу перекручуючи зміст слів. Номер, який транслювався на всеукраїнському медіа, зокрема і на деокупованій території, вже викликав обурення багатьох українців. 

Читайте також: Alyona Alyona розчулила до сліз новою піснею «Муляжі» про позбавлене безтурботне дитинство

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: