«50 тисяч хворих на добу». Нардеп Радуцький озвучив план влади при найгіршому сценарії пандемії

«50 тисяч хворих на добу». Нардеп Радуцький озвучив план влади при найгіршому сценарії пандемії
Стало відомо, скільки хворих на коронавірус зможе витримати українська медична система
Фото з відкритих джерел

Будуть задіяні актові зали, палаци спорту, театри...

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації та експерт Михайло Радуцький в ефірі політичного токшоу «Діалог з країною» на телеканалі «Live» повідомив, що медична система наразі готова до госпіталізації 50 тисяч хворих на добу.

Також Михайло Радуцький озвучив план дій в разі перетину цієї «червоної межі»: «Медична система на сьогоднішній день, за підрахунками фахівців з організації охорони здоров'я та епідеміологів, готова витримати до 50 тисяч випадків захворювання на добу. Якщо, не дай Боже, Україна перетне межу в 50 тисяч, задіємо актові зали шкіл, палаци спорту, театри, кінотеатри. Це поганий розрахунок, але система до нього готова – у нас є мобільні шпиталі ДСНС та обладнання для розгортання таких тимчасових шпиталів. Але я вважаю, що Україна не має до цього дійти. Вже сьогодні маємо до 300 тисяч вакцинованих на добу. Збільшення вакцинованих – це зупинка розповсюдження. Є закиди про те, що вакциновані теж хворіють, але це трапляється в межах статистичної похибки – не більше 5%. Це статистика по всіх країні. Єдине, що зможе вберегти нас від колапсу, – це вакцинація. Нічого іншого в світі більше ніхто не вигадав».

Нагадаємо, у Херсонській області за минулу добу, 25 жовтня, померли 46 людей із діагнозом Сovid-19. Область першою з усіх була включена до «червоної» карантинної зони під час третьої хвилі пандемії. А нині Херсонщина перебуває на межі коронавірусного колапсу.

Як стало відомо, до червоного рівня епідемічної небезпеки буде переведено ще п'ять областей України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: