Бойовики, які штурмували міста на Донецькому напрямку, отримали тюремні строки

Бойовики, які штурмували міста на Донецькому напрямку, отримали тюремні строки
Один із бойовиків входив до складу ворожого полку спецпризначення «Оплот»
фото: пресслужба СБУ

Суд призначив  покарання від восьми до десяти років ув’язнення

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини трьох учасників «ДНР», які брали активну участь у бойових діях проти Сил оборони. На початку повномасштабної агресії вони добровільно вступили до лав окупаційних угруповань Південного військового округу країни-агресора, повідомляє пресслужба СБУ.

Бойовики потрапили в полон українських захисників під час боєзіткнень у районах Новобахмутівки та Пісок на Донеччині. За матеріалами СБУ суд призначив їм покарання від восьми до десяти років ув’язнення.  

Всі вони місцеві жителі, які у 2014-2015 році приєдналися до лав терористичних угруповань на сході України, де воювали проти сил АТО.

Після 24 лютого цього року вони спільно з агресором брали активну учать у штурмі населених пунктів на Донецькому напрямку. Один із бойовиків входив до складу ворожого полку спецпризначення «Оплот». Перебуваючи на «посаді» кулеметника, він обстрілював позиції українських військ у районах Докучаєвська та селища Ясне.

Інші двоє зловмисників були у лавах окупаційних підрозділів «Кальмиус» та «100 мотострелковой бригады» 1-го армійського корпусу «ДНР» ЗС РФ.  У серпні їх направили в район Пісок для облаштування вогневих позицій та захоплення об’єктів транспортної інфраструктури.

На підставі зібраних доказів суд визнав бойовиків винними за:

▪️ ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️ ст. 258-3 (участь у терористичній організації);

▪️ ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у результаті слідчо-оперативних дій СБУ зібрала беззаперечні докази вини ще двох «посадовців» псевдодержавних утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Зловмисниками є «министр здравоохранения» та «министр доходов и сборов» «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: