Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024

Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024
Протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень
фото: Генштаб ЗСУ

29 квітня зафіксовано 115 бойових зіткнень Збройних сил України з окупантами

Російські війська здійснили незначні тактичні успіхи на північний захід і південний захід від Авдіївки станом на 29 квітня, але не досягли значного просування на Авдіївському напрямку за останню добу.

Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024 фото 1

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 і 29 квітня, показують, що російські війська просунулися в західному та північно-східному Очеретиному (на північний захід від Авдіївки), уздовж залізничної лінії до північно-західної околиці Очеретиного та в Нетайлове (на південний захід від Авдіївки).

Новини війни в Україні

Загалом, протягом 29 квітня ворог завдав п'ять ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Авіація Сил оборони завдала ударів по п'яти районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу та двох радіолокаційних станціях противника.

Останні новини з фронту за сьогодні

Протягом 29 квітня зафіксовано 115 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав п'ять ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали об’єкти цивільної інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках

Оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку

Нашими воїнами відбито дев'ять атак в районах населених пунктів Берестове і Новосергіївка Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.

Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024 фото 2
скрін: deepstatemap.live

На Лиманському напрямку

Відбито 13 атак, здійснених противником за підтримки авіації, в районах населених пунктів Твердохлібове, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області; Терни, Торське та південніше Зарічного Донецької області.

Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024 фото 3
скрін: deepstatemap.live

На Новопавлівському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Георгіївка та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку

Ворог, за підтримки авіації, 7 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Новодарівки Запорізької області.

На Бахмутському напрямку

Нашими воїнами відбито 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Роздолівка та Часів Яр Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024 фото 4
скрін: deepstatemap.live

На Авдіївському напрямку

Нашими захисниками відбито 24 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Новокалинове, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Семенівка, Орлівка та Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024 фото 5
скрін: deepstatemap.live

На Херсонському напрямку

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ.

Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024 фото 6
скрін: deepstatemap.live

Водночас, наші Українська армія продовжує активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу та 2 радіолокаційних станціях противника.

Втрати ворога на 30 квітня 2024 року

РФ у війні з Україної станом на 30 квітня втратила:

  • особового складу ‒ близько 468720 (+1250) осіб,
  • танків ‒ 7307 (+22) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 14046 (+39) од,
  • артилерійських систем – 12011 (+26) од,
  • РСЗВ – 1053 (+2) од,
  • засоби ППО‒ 779 (+1) од,
  • літаків – 348 (+0) од,
  • гелікоптерів – 325 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 9531 (+3),
  • крилаті ракети ‒ 2126 (+2),
  • кораблі /катери ‒ 26 (+0) од,
  • підводні човни - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 16142 (+33) од,
  • спеціальна техніка ‒ 1977 (+3)
Карта бойових дій в Україні станом на 30 квітня 2024 фото 7

Наразі триває 797-й день повномасштабної війни в Україні. Зберігайте бойовий дух, допомагайте ЗСУ, наближайте перемогу України!

Читайте також: Аналітики повідомили, що окупанти просунулися на північний захід від Авдіївки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: