На прокурора, яка засвітилася на форумі Тимошенко, відкрили дисциплінарне провадження

На прокурора, яка засвітилася на форумі Тимошенко, відкрили дисциплінарне провадження
«Участь прокурора Ольги Ярової у передвиборчому форумі Тимошенко — грубе порушення правил прокурорської етики», - кажуть у Центрі протидії корупції

Закон України «Про прокуратуру» забороняє прокурору належати до політичних партій та брати участь у політичних акціях

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів перевірить прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольгу Ярову через участь у форумі «Новий курс України» лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко у червні 2018. Про це йдеться у відповіді члена Кваліфкомісії прокурорів Сергія Нечепоренка на скаргу Центру протидії корупції.

У документі зазначено про відкриття дисциплінарного провадження щодо Ярової. 

Тепер Нечепоренко має не більше, як за три місяці провести перевірку. За її результатами уже безпосередньо Кваліфкомісія вирішить, чи підлягає Ярова притягненню до дисциплінарної відповідальності.  

Участь прокурора Ярової у передвиборчому форумі Тимошенко — грубе порушення правил прокурорської етики. Закон України «Про прокуратуру» забороняє прокурору належати до політичних партій, брати участь у політичних акціях мітингах і страйках.

Окрім того, Центр протидії корупції переконаний, що керівник САП Назар Холодницький має усунути Ярову щонайменше від процесуального керівництва справи щодо формули «Роттердам плюс», що розслідує НАБУ.

«Участь прокурора у форумі Тимошенко, яка критикує тарифи та цей механізм, може створювати сумніви у неупередженості розслідування. Своєю чергою, Ярова порушила принцип політичної  неупередженості та нейтральності, що тепер може ставити під сумнів усі її рішення, особливо, у цій справі», — коментує юрист ЦПК Андрій Савін.

Нагадаємо, що Ольга Ярова — процесуальний керівник у справі щодо скандальної формули Роттердам+, а також у справі «фірташівського» ЗТМК, у якій підозрюють розтрату 500 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: