Черкаси виділять із бюджету 20 млн грн на ЗСУ: що отримають військові

Черкаси виділять із бюджету 20 млн грн на ЗСУ: що отримають військові
Влада Черкас вже визначила технічні характеристики та узгодила моделі дронів із військовими
фото з відкритих джерел

Від початку повномасштабної агресії влада міста Черкаси спрямувала на підтримку ЗСУ 1,18 млрд грн

З бюджету Черкаської міської територіальної громади виділено більше 20 млн грн на закупівлю 1000 дронів. Про це повідомив міський голова Анатолій Бондаренко. 

За словами Бондаренка, вже визначили технічні характеристики та узгодили моделі дронів із військовими. «Найближчим часом пташки будуть у наших хлопців», – зазначає мер Черкас. 

Днями при Черкаській міській раді було створено Раду командирів військових частин, котрими опікується місто. Це зроблено для ефективнішої взаємодії міської влади Черкас із військовими. 

Від початку повномасштабної агресії влада міста Черкаси спрямувала на підтримку ЗСУ 1,18 млрд грн. 

Раніше повідомлялося, що громада столиці передала на потреби ЗСУ 6,2 млрд грн. Київ вже залучив від партнерів та передав захисникам 169 автомобілів, 60 дронів, 2400 бронежилетів та 2400 аптечок, а також медобладнання, медикаменти, харчі тощо.  З лютого 2022 року Київ спрямував уже понад 4,8 млрд грн на підтримку військових. З них майже 3,5 млрд грн – кошти на озброєння, спорядження, дрони, техніку військовим на передовій. Також 800 млн грн спрямовано на виплату матеріальної допомоги захисникам та їх сім’ям, 500 млн грн – на придбання квартир для захисників і їх сімей, 800 млн грн – на спорудження фортифікаційних споруд.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт № 10037, яким податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) із забезпечення військових буде перенаправлено з місцевих до державного бюджету. 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що своїм рішенням про вилучення військового податку з місцевих бюджетів, парламент фактично позбавив місцеву владу можливості допомагати Збройним силам і спрямовувати кошти з бюджетів міст нашим захисникам.  

Читайте також: Дрони чи бруківка? Як парламент розкуркулює місцеві бюджети

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: