Окупанти третій день посилено штурмують Авдіївку. Барабаш розповів про ситуацію в місті

Окупанти третій день посилено штурмують Авдіївку. Барабаш розповів про ситуацію в місті
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Віталій Барабаш зазначив, що ситуація «дуже непроста, але контрольована», і російські окупанти втрачають сотні солдатів на цьому напрямку

Протягом останніх кількох днів російські війська активно штурмують Авдіївку в Донецькій області, намагаючись захопити місто. У той же час Збройні сили України тримають позиції на цій лінії фронту. Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

«Ворог тисне вже третій день, дуже активно він намагається посилено штурмувати наше місто. Не дивлячись на це хлопці (українські військові – Ред.) тримають лінії оборони, стоять міцно», – зазначив він.

Барабаш розповів, що самих лише авіабомбових ударів з боку російських окупантів по території громади – десятки на добу, а в середньому кількість обстрілів по місту фіксують 50 на день.

«Досі понад тисяча місцевих мешканців залишається у місті. Їхні життя цілодобово під загрозою. Мирні люди в Авдіївці гинуть під обстрілами чи не щодня», – каже очільник МВА.

Він закликав місцевих жителів продовжувати евакуацію, оскільки ворожі атаки по населеному пункту не вщухають.

Також глава МВА розповів, що ситуація «дуже непроста, але контрольована», і російські окупанти втрачають сотні солдатів на цьому напрямку кожного дня.

Нагадаємо, триває 682-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 27 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 8 ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: