Російські війська активізують наступальні дії та ракетні удари найближчими тижнями: аналіз ISW

Російські війська активізують наступальні дії та ракетні удари найближчими тижнями: аналіз ISW
Російські війська також намагалися використати деградований потенціал протиповітряної оборони України, щоб зруйнувати українську енергетичну мережу
фото: Генштаб ЗСУ

ISW повідомляє, що російські війська все ще можуть досягти значних успіхів в оперативному плані протягом наступних тижнів

Російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції та ракетні удари та удари безпілотників у найближчі тижні, щоб використати вікно обмежень українських військових засобів, що закривається. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що російські війська продовжували, а в деяких районах посилили поточні наступальні операції, ймовірно, використовуючи аномально посушливі весняні умови на землі та постійну нестачу українських матеріальних засобів до прибуття обіцяної західної допомоги безпеки.

Російські війська також намагалися використати деградований потенціал протиповітряної оборони України, щоб зруйнувати українську енергетичну мережу та завдати довгострокової шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловому потенціалу. Очікуване прибуття американської допомоги у сфері безпеки, ймовірно, підкреслило ці міркування для російських сил, і російське військове командування, ймовірно, посилить наступальні операції та ракетні удари та удари безпілотників, щоб досягти оперативно-важливих ефектів, яких, безумовно, стане важче досягти проти добре забезпечених українських сил.

Російські війська досягли лише тактичних здобутків протягом останніх шести місяців погіршення обмежень з боку України, і навряд чи вдасться досягти прориву, який зруйнував би лінію фронту. Російські війська все ще можуть досягти значних успіхів в оперативному плані протягом наступних тижнів і можуть віддавати пріоритет секторам фронту, де українська оборона виглядає відносно нестабільною, зокрема на захід від Авдіївки, або ділянкам фронту, де російські війська знаходяться в межах досяжності оперативно-важливих об’єкта, наприклад біля Часового Яру.

Російські війська можуть сподіватися, що тривалі та, можливо, посилені ракетні удари та удари безпілотників зможуть зруйнувати українську енергетичну мережу та змусять Україну боротися з гуманітарною кризою разом із її поточними оборонними операціями. Російські війська також можуть змінити свій набір цілей, щоб завдати ударів по українській транспортній інфраструктурі, щоб обмежити здатність України достатньо розподілити живу силу та матеріальні засоби на критичних ділянках фронту.

19 квітня російські війська завдали потужних ударів по українській транспортній інфраструктурі в Дніпропетровській області, і російські війська можуть мати намір розширити ці удари найближчими тижнями, щоб перекрити українські наземні лінії зв’язку (GLOCs). 

Читайте також: Аналітики повідомили, що ЗСУ просунулися на південь від Кремінної

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Таджицький політик наполягає на поверненні додому усіх громадян своєї країни без винятків
Контракти на війну або депортація: таджицький політик попередив своїх співгромадян у РФ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що українцям «абсолютно необхідно надати те, що їм потрібно для самозахисту»
«Україна перебуває у критичному моменті». Держсекретар США зробив заяву
До процесу меморіалізації мають долучитися неурядові громадські організації, освітні й наукові заклади
Комітет Ради рекомендує розробити державну стратегію з меморіалізації війни
В Україні набув чинності закон про зменшення призовного віку
Зменшення призовного віку: ТЦК викликатимуть 25-річних для оновлення даних
У 2014 році Тарас Чайка закінчив військову кафедру Національної академії Сухопутних військ
Отримав смертельне поранення, але врятував життя побратимів. Згадаймо Героя України Тараса Чайку
У мирний час структура дозволятиме координувати сухопутні операції у Фінляндії
НАТО планує збудувати штаб-квартиру сухопутних сил за 100 км від кордону з РФ
Загальна потужність російської первинної нафтопереробки, яка простоювала через атаки безпілотників, скоротилася до 90,5 тис. тонн на добу
Росія змогла відновити деякі НПЗ, після атак українських безпілотників – Reuters
Силами оборони відбито шість атак в районах населених пунктів Терни, Торське, Григорівка Донецької області
Окупанти значно зменшили кількість атак на Бахмутському напрямку – Генштаб
Українцям у нинішній ситуації Галущенко порадив готуватися до будь-яких сценаріїв та запасатися генераторами та павербанками
Міністр енергетики Галущенко порадив українцям запастися генераторами
Дата публікації новини: