Стало відомо, ким є супутниця мільярдера Фрідмана, який тікав від українських журналістів у Лондоні

Стало відомо, ким є супутниця мільярдера Фрідмана, який тікав від українських журналістів у Лондоні
Супутницю Фрідмана в блакитному плащі впізнали в мережі
фото: скріншот із відео

Анна Камишан родом зі Львова, як і сам Фрідман

Видання «Українська правда» днями опублікувала матеріал, в якому показала низку російських олігархів, що мирно собі мешкають у Лондоні. Серед тих, кого знайшов у Великій Британії журналіст Михайло Ткач, був і Михайло Фрідман.

Поза увагою журналіста тим часом залишилася супутниця Фрідмана в блакитному плащі. Однак у мережі її впізнали, це Анна Камишан – директорка департаменту концептуальних розробок і дослідницьких проєктів Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр». Це проєкт, який вважався антиподом державного проєкту облаштування Бабиного Яру. Його ідея, запропонована «групою великих російських бізнесменів єврейського походження, які народилися в Україні, зокрема, Михайлом Фрідманом, Германом Ханом і Павлом Фуксом».  Його замисел, як це вже випливало з назви, є вужчим, аніж той, який містить державна концепція. Російські олігархи планували лише увічнити пам’ять представників єврейської нації, які постраждали від дій нацистів у Києві... Детальніше про проєкт читайте тут.

Стало відомо, ким є супутниця мільярдера Фрідмана, який тікав від українських журналістів у Лондоні фото 1

«Анна Камишан родом зі Львова, як і сам Фрідман. Сім років жила в Москві (до 2021 року) де займалася громадськими проектами, а згодом перебралася до Києва очолювати концептуальний розвиток Меморіального центру «Бабин яр». Як відомо, Фрідман – ініціатор та співзасновник центру, але вийшов з Наглядової ради на 5-й день широкомасштабного вторгнення. Компанія Фрідмана «АльфаСтрахование» досі страхує автівки Росгвардіі, яка воює в Україні. Рідний брат Анни Камишан також воює, але проти РФ», – пише Олег Кіфчук.

Стало відомо, ким є супутниця мільярдера Фрідмана, який тікав від українських журналістів у Лондоні фото 2

Згідно з даними YouControl, Камишан Анна Павлівна є співзасновницею двох львівських громадських організацій: «Містодія» (зареєстрована в серпні 2014 року) та «Команда Мрії» (зареєстрована 2 вересня 2022 року).

Стало відомо, ким є супутниця мільярдера Фрідмана, який тікав від українських журналістів у Лондоні фото 3

«Команда Мрії», імовірно, є організацією, яка підтримує проект RE: Маріуполь. А, Камишан, як архітекторка, є візіонером нового архітектурного простору відбудови Маріуполя.

Стало відомо, ким є супутниця мільярдера Фрідмана, який тікав від українських журналістів у Лондоні фото 4

«Наскільки етично організовувати дискусії про відбудову Маріуполя, маючи зв'язки з російським олігархом Михайлом Фрідманом, який не може на камеру сказати, хто розпочав війну і хто є воєнним злочинцем?», – пише Дмитро Золотухін.

Нагадаємо, що Михайло Фрідман народився у Львові, а мешкає в Лондоні. Крім російського, він має паспорт Ізраїлю.

Раніше із наглядової ради «Бабиного Яру» вийшли представники Росії, які потрапили туди кілька років тому. Зокрема, уже у березні, після початку російсько-української війни наглядову раду залишив російський олігарх Михайло Фрідман.

Додамо, що 1 березня внаслідок обстрілу Києва постраждав і меморіал у Бабиному Яру, місце масового розстрілу євреїв, українців та представників інших національностей під час Другої світової війни.

Читайте також: Бабин Яр. Зеленський та Вакарчук на межі грандіозного скандалу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: