Три країни об’єднаються для закупівлі артилерійських боєприпасів Україні

Три країни об’єднаються для закупівлі артилерійських боєприпасів Україні
Артилерійські боєприпаси для України будуть поставлені у 2024 році
фото з відкритих джерел

Норвегія, Швеція і Данія внесуть майже 600 млн норвезьких крон

Норвегія об'єднує зусилля зі Швецією і Данією для закупівлі артилерійських боєприпасів для України, снаряди буде поставлено у 2024 році.

Як повідомляють на сайті Міноборони Норвегії, глава відомства Бйорн Арільд Грам наголосив на великій потребі й використанні артилерійських боєприпасів в Україні.

У відомстві пояснили, що було розглянуто кілька можливостей того, як забезпечити постачання боєприпасів Україні в найшвидший і найкращий спосіб, і було зроблено висновок, що найбільш практичним способом було б використання рамкової угоди, яку Організація оборонної логістики (FLO) уклала з Nammo.

«Три країни разом вносять майже 600 млн норвезьких крон, й Україна отримає боєприпаси у 2024 році», – сказав міністр оборони.

У Міноборони Данії повідомили, що країна внесе 150 млн данських крон.

«Якщо ми хочемо й надалі мати змогу підтримувати Україну та поповнювати власні запаси міністерства оборони, вкрай важливо, щоб ми також зміцнили наше виробництво та ланцюжки постачань найважливіших боєприпасів на Півночі», – заявив міністр оборони Трольс Лунд Пульсен.

Пульсен зазначив, що цією ініціативою країни також посилають чіткий сигнал про підтримку України в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, компанія Rheinmetall отримала ще одне замовлення на артилерійські снаряди у межах рамкової угоди з Бундесвером. Хоча замовником є уряд Німеччини, всі боєприпаси призначені для України.

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, близько 50 країн Контактної групи зобов'язалися виділити більше ніж $33 млрд на пряму безпекову допомогу для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: