«Укренерго» запроваджує відключення світла в усіх регіонах України

«Укренерго» запроваджує відключення світла в усіх регіонах України
Причиною обмежень є збільшення споживання електроенергії під час похолодання
фото з відкритих джерел

Відключення електроенергії триватимуть з 19:25 до 22:00

 «Укренерго» запроваджує контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. Вони триватимуть з 19:25 до 22:00, повідомляє пресслужба компанії.

Зокрема, з 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження – графіки погодинних відключень (ГПВ).

«Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною. Диспетчерський центр «Укренерго» вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону», – йдеться в повідомленні.

Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Пресслужба «Укренерго» зазначає, що причиною обмежень є збільшення споживання електроенергії під час похолодання.

«Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня. Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується», – пише пресслужба.

 «Укренерго» запроваджує контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України
«Укренерго» запроваджує контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України
фото: Facebook/«Укренерго»

Раніше повідомлялося, що у Києві та низці областей України введено екстрені відключення.

Нагадаємо, вчора «Укренерго» ввело екстрені відключення світла у всіх регіонах України. Вони тривали з 21:00 до 00:00.

Як повідомлялося, якщо споживання електроенергії буде рости ще більше, то в Україні можуть бути введені обмеження для побутових споживачів.

Читайте також: Знову відключення світла? Прості поради, як до цього підготуватись

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: