Унікальна операція. ЗСУ розкрили деталі звільнення Старомайорського

Унікальна операція. ЗСУ розкрили деталі звільнення Старомайорського
Штурмовики просувалися зі спеціальними знаряддями, щоб знімати ворожі розтяжки, а потім робили підрив
фото з відкритих джерел

Українські воїни звільнили село в умовах тотального мінування

Українським захисникам доводилося просуватися по мінним полям для звільнення села Старомайорське у Донецькій області. Окупанти залишили багато пасток. Про спікер Сил оборони Таврійського напрямку капітан Валерій Шершень розповів в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що українські воїни звільнили Старомайорське в умовах тотального мінування. За його словами, операція була унікальною.

«Коли наші штурмовики перейшли за середину села Старомайорське, на південну околицю, то зіштовхнулися з тотальним мінуванням. Росіяни замінували все що тільки можливо, навіть наші спеціалісти зі ССО були озадачені, наші інженери мали багато роботи, а сапери вдавалися до різних хитрощів при розмінуванні, – сказав Шершень.

Як розповів речник, було багато пасток, які залишили окупанти. Штурмовики просувалися зі спеціальними знаряддями, щоб знімати ворожі розтяжки, а потім робили підрив.

«Якщо пелюстку (міну, – ред.) знаходили, то довгою палкою треба було по ній бити, щоб пелюстка підірвалася. Як правило протипіхотні міни не чіпають, їх тільки помічають, бо під ними можуть бути допоміжні гранати", - розповів він.

Шершень зазначив, що українські інженери не змогли евакуювати трофейну техніку зі Старомайорського через мінні поля.

«Є такі так звані «мінні шлагбауми» – перекриття шляхи у вигляді мінування, об'їхати їх неможливо, бо глибокі, широкі вирви від авіабомб. До того ж ґрунтові дороги розм'якли після дощів. Загалом ситуація контрольована, село дещо обстрілюється з артилерії та мінометів», – заявив він.

Раніше військово-морські сили показали відео, на якому українські морпіхи проводять стабілізаційні дії у деокупованому селі Старомайорське, що на Донеччині.

Нагадаємо, ввечері 27 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що Сили оборони звільнили населений пункт Старомайорське. Українські військові показали, як проходила контрнаступальна операція.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: