Елітна нерухомість за безцінь? Заступник Єрмака відреагував на розслідування журналістів

Елітна нерухомість за безцінь? Заступник Єрмака відреагував на розслідування журналістів
Андрій Смирнов відреагував на розслідування журналістів про його родину
фото: з відкритих джерел

Заступник Єрмака звинуватив відомого журналіста у роботі на Портнова

Брат заступника очільника Офісу президента Андрія Смирнова Ігор Смирнов торік придбав апартаменти в елітній новобудові у Львові, земельну ділянку в Карпатах, паркомісце у Києві, а також авто Volkswagen Multivan, BMW і мотоцикл. Про це йдеться у розслідуванні «Української правди». Андрій Смирнов відреагував на публікацію та звинуватив журналіста Михайла Ткача у роботі на колишнього першого заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова. 

Ткач пише, що «апартаменти, ділянка та паркомісце, згідно з офіційними документами, були придбані зі знижкою в декілька разів. А гроші, за словами брата, він узяв у позику».

Журналіст зауважує, що чиновники часто записують майно на родичів, щоб не звітувати про неї в електронних деклараціях. А елітну нерухомість можуть використовувати в якості хабаря посадовцям. 

«Незважаючи на обурення та вимоги суспільства звільнити Татарова з посади, він залишається працювати заступником Єрмака та має великий вплив на правоохоронну систему. А Смирнов своєю чергою в ОП курирує судову гілку влади, яка вже багато років потребує реформи», – додає Ткач. 

Заступник керівника ОП відреагував на звинувачення журналістів. За словами Андрія Смирнова, його брат – доросла людина, яка «вміє сама жити та домовлятися без сторонньої допомоги». Смирнов також наголосив, що він ніколи в житті не проходив поруч з тим будинком, де його брат придбав квартиру, а також він не користується автівками, про які мовилось у сюжеті розслідування.

«Михайле (розслідувач), у кінці своєї розповіді ви розповідали про ризики, таки визнаючи право мого брата на самостійне життя. Так, я розумію, що портрет бездоганного для вас можновладця, чиновника, політика – це сирота, який проживає в комунальній квартирі і в якого немає навіть внучатих племінників. Але повернемось до ризиків – вони є. І цей ризик, Михайле, в тому, що давши себе використати один раз, це ризикує стати своєрідним стандартом», – додав Смирнов.

Заступник глави ОП поставив під сумнів якість журналістського розслідування. За словами заступника Андрія Єрмака, сюжет анонсували «на анонімному телеграм-каналі «Джокер», який належить Корбану». Смирнов зазначив, що анонс вже видалений, але збережений ним. Також він натякнув на користь від розслідування ексспівробітнику Адміністрації президента Віктора Януковича Андрію Портнову. Крім цього, Смирнов звинуватив журналіста в тому, що він не показав у відео, яке зняли журналісти «Української правди», телефонних розмов із ним та його братом повністю.

Елітна нерухомість за безцінь? Заступник Єрмака відреагував на розслідування журналістів фото 1

Нагадаємо, що нещодавно журналістам «Української правди» довелося вибачатися за брехливі дані. Вони опублікували розслідування, що в ексзаступника міністра оборони Олександра Лієва нібито є російський паспорт, проте Міноборони України спростувало цю інформацію. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: