Джемілєв обговорив із Зеленським створення національної територіальної автономії кримськотатарського народу

Джемілєв обговорив із Зеленським створення національної територіальної автономії кримськотатарського народу

Мустафа Джемілєв подякував президенту за те, що МЗС вивісило кримськотатарські прапори на українських дипустановах у багатьох країнах світу до роковин депортації

Президент запропонував створити робочу групу для підготовки законопроектів, які потрібно найближчим часом подати у Верховну Раду

Під час зустрічі з президентом Зеленським один із провідників кримськотатарського національного руху, народний депутат України від партії «Європейська Солідарність» Мустафа Джемілєв подякував президенту за те, що МЗС вивісило кримськотатарські прапори на українських дипустановах у багатьох країнах світу до роковин депортації.

Зеленський  повідомив Джемілєву, що узгодив призначення Еміне Джепарової на пост першого заступника міністра закордонних справ.

Також Джемілєв та Зеленський обговорили законопроекти, які потрібно найближчим часом подати у Верховну Раду від  імені президента. Це поправки до ст. 10 Конституції, яка стосується Автономної Республіки Крим, що дозволять переформатувати її у національну територіальну автономію, закон про корінні народи і закон про статус кримськотатарського народу.

Президент запропонував створити робочу групу, яка через тиждень-два представить голові держави результат роботи.

Нагадаємо, Еміне Джапарова, яку президент Володимир Зеленський погодив на посаду першої заступниці міністра закордонних справ України, заявила, що займатиметься кількома напрямами, у тому числі питаннями Криму та публічної дипломатії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: