Як депутатка Геращенко вибивала вибачення з голови Верховної Ради: відео сутички

Як депутатка Геращенко вибивала вибачення з голови Верховної Ради: відео сутички
Ірина Геращенко вимагала вибачень у Руслана Стефанчука
фото: Iryna Gerashchenko/Facebook

«Ми примусили Стефанчука вибачитися за «дівчинку», буде думати, що говорить»

Конфлікт між представницею «Європейської солідарності» та головою Верховної Ради отримав продовження. Руслан Стефанчук, який назвав депутатку «дівчинкою» був заскочений Геращенко та її соратниками, які після тривалої сварки врешті домоглися вибачень від голови Верховної Ради. Відео сутички нардепка опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Ірина Геращенко назвала спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука «сексистом і хамлом» через те, що він назвав її «дівчинкою». Депутатка зауважила, що подібний вислів в будь-якому європейському парламенті вартував би спікеру посади і кар’єри та пообіцяла надіслати листа президентці Європарламенту Роберті Мецолі та іншим колегам, «бо такі речі не повинні залишатися безкарними».

«Для розуміння, яка випадкова людина зараз очолює парламент. Спочатку спікер Стефанчук відмовився провести зустріч з «Європейською Солідарністю», а потім вчергове продемонстрував свій калібрований сексизм, назвавши мене «дівчинкою». Якщо я, політик, депутатка, опозиціонерка, державний діяч, мама трьох дітей дозволю цим хлопцям так себе поводити, вони взагалі пустяться берега. Тому ні!», – написала Ірина Геращенко.

Між депутаткою з її соратниками, які вимагали вибачень, та Русланом Стефанчуком виникла сварка. Під час суперечки голова Верховної Ради знову сказав депутатці «яка хороша дівчинка». 

Врешті-решт, після тривалої сварки, спікер Верховної Ради вибачився.

«Якщо ви сприйняли це як образу, я перепрошую. Це було приналежністю до вашої статті. Якщо це вас образило, будь ласка, вибачте», – сказав Стефанчук.

«Ми примусили Стефанчука вибачитися за «дівчинку». Буде думати, що говорить. Але я зроблю все, аби цей епізод став відомий всім жінкам-послам в Україні, всім нашим європейським і американським партнерам. Навчимо цих політичних підлітків елементарній політичній культурі. І іноді я шкодую, що виховання не дозволяє мені сказати їм все, що думаю», – додала Геращенко.

Читайте також: Нардепка Геращенко розповіла, що дозволяють собі депутати в Раді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: