Київрада готує удар по Московському патріархату

Київрада готує удар по Московському патріархату
Служителів Московської церкви неодноразово звинувачували в колабораціонізмі
фото з відкритих джерел

Депутати хочуть заборонити Московській церкві користуватися земельними ділянками та державним майном 

Партія Порошенка ініціює припинення договорів користування землею та майном з релігійними організаціями, які афілійовані з державою-окупантом. Про це йдеться на сайті партії «Європейська солідарність». 

Депутати закликають вжити заходів щодо припинення договорів оренди та/або користування майна з релігійними організаціями, керівний центр яких знаходиться в Росії. Підставою до такого рішення є невиконання останніх вимог Законів України «Про внесення зміни до статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», згідно з якими релігійні об’єднання були зобов’язані відображати належність до релігійної організації за межами України, до якої вона входить, шляхом обов’язкового відтворення у своїй назві повної статутної назви такої організації.

«Релігійні громади, які представляють в Україні російську православну церкву і досі не зареєстровані відповідно до вимог, встановлених чинних законодавством України. Це створює пряму і безпосередню загрозу для національної безпеки нашої країни. Офіційно, Російська Православна Церква нібито не має жодного стосунку до так званої УПЦ МП. Однак, ця релігійна організація, центр якої перебуває у країні-агресорі, послідовно і системно використовується Росією для політичного впливу на українське суспільство та дестабілізації ситуації», – зазначає депутатка фракції Людмила Ковалевcька.

За її словами, ні для кого не секрет, що структури РПЦ в Україні використовувалися російськими спецслужбами для розвідувальної діяльності та рекрутування агентів в Україні. Тому ми не можемо більше допускати їхню діяльність на території нашої країни та нашого міста.

ЗМІ та соціальні мережі повідомляють про сотні випадків сприяння державі-агресору представників Московської церкви в Україні. Через своїх ієрархів ця церква послідовно озвучує кремлівські наративи, готує ґрунт для духовної і військової окупації.

«Є сотні свідчень того, що колаборанти з числа священнослужителів православної церкви московського патріархату благословляли «визволителів», активно співпрацювали з ними на тимчасово окупованих українських територіях, здійснювали розвідувальну діяльність та сприяли терору проти українських патріотів. Колаборація з окупантами для УПЦ (МП) – це не поодинокі випадки, а системне явище, тому ми маємо покласти цьому край», – зазначив член фракції Вадим Сторожук.

У фракції переконані, що відновлення законності у сфері регулювання діяльності релігійних організацій шляхом розірвання договорів оренди та/або користування на будівлі, що перебувають у державній власності з осередками церкви держави-окупанта матиме позитивний вплив на суспільство в цілому. Це дозволить зменшити вплив країни-агресора на суспільно-політичну ситуацію в Україні та забезпечить дотримання законів нашої держави. 

Нагадаємо, що українці звернулися до Верховної Ради з вимогою заборонити діяльність УПЦ МП.

До слова, місцева влада заборонила діяльність УПЦ МП в Хмельницькій області. Московська церква не зможе користуватися земельними ділянками на території громади.

Як повідомлялося раніше, обурливу знахідку знайшли у в Свято-Покровському кафедральному соборі у Хмельницькому. Там служителі Московської церкви мали окрему бібліотеку, де тримали пропагандистські книжки та проросійські агітаційні брошури. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Митрополити Московської церкви в Україні
Сигнал для всіх ієрархів Московського патріархату в Україні
Архімандрит від імені Лаври засвідчив, що прокльони колишнього намісника – безпідставні та несправедливі
Архімандрит Авраамій спростував дієвість прокльонів колишнього намісника Лаври
Виселення з Лаври. Служителі Московської церкви обіцяють різню (відео)
Виселення з Лаври. Служителі Московської церкви обіцяють різню (відео)
Коли московські священники повернуться в Лавру? Митрополит Павло назвав дату
Коли московські священники повернуться в Лавру? Митрополит Павло назвав дату
Митрополит Павло заявив, що служба проходитиме і завтра
Завтра під Лаврою будуть провокації? До чого митрополит Павло готує вірян (відео)
Ломаченко неодноразово демонстрував проросійську позицію
Виселення з Лаври. Боксер Ломаченко став на захист Московського патріархату
Велике виселення з Лаври: скільки послушників готові перейти в ПЦУ?
Велике виселення з Лаври: скільки послушників готові перейти в ПЦУ?
«Ви – неймовірні і благословенні»: Епіфаній вказав на особливу роль українських добровольців
«Ви – неймовірні і благословенні»: Епіфаній вказав на особливу роль українських добровольців
Аудитори виявили факти незаконної передачі у користування пам’яток культурної спадщини
На території Лаври виявлено 36 незаконних новобудов – ЗМІ
Дата публікації новини: